Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Το επόμενο δίμηνο θα κατατεθεί από την κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις με τις οποίες θα καθιερώνεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραγγελιών, αλλά και η ειδική νοσοκομειακή συσκευασία για τα φάρμακα.

Η υπουργός Υγείας υπέδειξε το σύστημα προμηθειών ως τον βασικό υπεύθυνο για την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων, τα οποία για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ίδια, ανέρχονται σε 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά έχει ήδη πληρωθεί το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα θα υπάρξει περαιτέρω ρύθμιση.

Το κέρδος από την ακύρωση της σύμβασης για την προμήθεια 12,4 εκατομμύριων δόσεων εμβολίων για τη νέα γρίπη, οι οποίες, σύμφωνα με την κα Ξενογιαννακοπούλου, αποδείχθηκαν αχρείαστες, ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για την προσπάθεια λειτουργίας των ανενεργών κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τα 150 λειτουργούν πλέον τα 83, σε 27 νοσοκομεία, ενώ στόχος είναι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να λειτουργούν και τα υπόλοιπα 67 ανενεργά σήμερα κρεβάτια.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές