Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Αγωνία Μπατζελή για τη συνάντηση, αλλά και για τη θέση της

Αγωνία Μπατζελή για τη συνάντηση, αλλά και για τη θέση της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγωνία Μπατζελή για τη συνάντηση, αλλά και για τη θέση της

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα περιμένοντας τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που θα έχουν αντιπρόσωποί τους από το Πανελλήνιο Συντονιστικό με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή το απόγευμα στην Αθήνα.

Η υπουργός, σε συνεντεύξεις της σε Κυριακάτικες εφημερίδες .αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια, επανέλαβε ότι η δεν υπάρχει δυνατότητα να διατεθούν τα κονδύλια που έδωσε στο παρελθόν η προηγούμενη κυβέρνηση, κάτι που άλλωστε είχε επισημάνει την Παρασκευή και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Στην συνάντηση δήλωσαν πάντως ότι δεν θα λάβουν μέρος οι αγρότες από τα μπλόκα του Προμαχώνα στα ελληνοβουλαρικά σύνορα και της Νίκαιας στην κεντρική Ελλάδα, καθώς διαφωνούν με την διαδικασία.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες, θα κατέβουν την Δευτέρα στην Αθήνα, όχι για να λάβουν μέρος στον διάλογο που θα ξεκινήσει στο Ζάππειο αλλά για να διαμαρτυρηθούν. Οπότε ας αρχίσουν να προετοιμάζονται για δύσκολες μέρες και οι αθηναίοι οδηγοί.

Πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει, Προβληματισμός σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κ. Μπατζελή, στην οποία χρεώνουν ότι υποτίμησε την έκταση και την ένταση των κινητοποιήσεων. Την άποψη αυτήν διατύπωσε και ο Θ. Πάγκαλος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάποια όμως, στελέχη θεωρούν ατυχή και τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου παρουσία του κ. Παπανδρέου, η οποία έστειλε το μήνυμα στους αγρότες ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την όποιας μορφής σύγκρουση και να επιλύσει τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

Τα ίδια αυτά στελέχη, επισημαίνουν, το μήνυμα «δεν έχουμε στο μυαλό μας δυναμικές λύσεις, αλλά δυναμικό διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα» πρόταση που αποδίδεται στον κ. Παπανδρέου, που όμως δεν ασκεί κανενός είδους πολιτική πίεση ώστε να ανοίξουν πάλι τους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον φανερό ότι η πρόσκληση των αγροτών σε διάλογο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο μιας διημερίδας, δεν ήταν η η κίνηση που θα έλυνε τον Γόρδιο Δεσμό των κινητοποιήσεων





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές