Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Η αναλγησία της κας υπουργού

Η αναλγησία της κας υπουργού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η αναλγησία της κας υπουργού

Με μία σκληρή ανακοίνωση που απέστειλαν στα ΜΜΕ οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του Νομού Σερρών από τον Προμαχώνα, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα τους και ασκούν δριμεία κριτική στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καλώντας την είτε να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης είτε να παραιτηθεί.

Απευθυνόμενοι στην κ. Κατερίνα Μπατζελή, της προτείνουν να συναντηθεί μαζί τους, προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους, όπως είχε κάνει πέρυσι, επισκεπτόμενη κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων τη Νομαρχία Σερρών, δίνοντάς τους υποσχέσεις.

«Καλούμε την υπουργό να συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο τα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα. Της υπενθυμίζουμε τις συχνές παρουσίες της στη Νομαρχία Σερρών, τις υποσχέσεις της, που η ίδια μας έδινε, τις φράσεις της, ότι ''αυτά που σας δίνουν είναι ψίχουλα''» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους.

Σχολιάζοντας δε τις αντιδράσεις των διάφορων κοινωνικών ομάδων που έχουν διεγείρει τα μπλόκα, προσθέτουν: «Στην αναλγησία της κας υπουργού, οι αγρότες απαντούν με δύο ώρες άνοιγμα των συνόρων κάθε μέρα για τα ευπαθή προϊόντα. Επίσης, οι αγρότες δεν είναι ενάντια στην κοινωνία. Παλεύουν με αυτήν και για αυτήν. Η κα υπουργός πρέπει να αντιληφθεί την κρισιμότητα και, εάν δεν μπορεί, ας παραιτηθεί».

Οι αγρότες απαντούν παράλληλα στη βουλγαρική κυβέρνηση, καλώντας την να αποσύρει την προσφυγή και οποιοδήποτε αίτημά της σε ευρωπαϊκά όργανα «και υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για λαϊκούς αγροτικούς αγώνες και ότι η χώρα μας δεν φέρθηκε ανάλογα στις δύσκολες ώρες της Βουλγαρίας» αλλά και ότι «το άνοιγμα των συνόρων για τρεις ώρες έγινε μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους».

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτών Ηράκλειας, Άρη Λιούτα, ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για ΙΧ αυτοκίνητα και νταλίκες με ευπαθή προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Σερρών στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών να ασκηθούν μηνύσεις για παρακώλυση της κυκλοφορίας, τα περισσότερα τρακτέρ στον Προμαχώνα είναι χωρίς πινακίδες.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές