Αρχική | Επιχειρήσεις | Ππερικοπές μισθών στον ορίζοντα για τους έλληνες CΕΟs

Ππερικοπές μισθών στον ορίζοντα για τους έλληνες CΕΟs

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ππερικοπές μισθών στον ορίζοντα  για τους έλληνες CΕΟs

Δεν είναι μόνο οι μισθοί και τα «μπόνους» των ξένων «golden boys» που έχουν περιορισθεί σημαντικά και απειλούνται να περικοπούν περαιτέρω λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Παρόμοιες περικοπές έχουν αρχίσει να φαίνονται στον ορίζοντα και για τους έλληνες CΕΟs, οι περισσότεροι από τους οποίους πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση θα έχει έντονα αρνητική επίδραση στα έσοδά τους.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας της ΕΕΔΕ, όπου τα ανώτατα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μάλλον απαισιόδοξα, ενώ παράλληλα αναμένουν την ανάκαμψη από το 2011 και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας που παρουσιάστηκαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο CΕΟ Summit- Leadership in a new world από τον κ. Κ. Σιγαλό της Global Link και δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, οι εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν υποφέρει εξαιτίας της κρίσης περισσότερο από τις ελληνικές, ωστόσο αναμένουν πιο γρήγορη έξοδο από αυτήν.

Οσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης, αν και ποικίλλουν, η συντριπτική πλειονότητα αναγνωρίζει την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Εκτός όμως από αυτό, η κρίση αναμένεται να οδηγήσει και σε μια αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς έχει εκφρασθεί η άποψη ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Αυτό, σύμφωνα με τις απόψεις των επιχειρήσεων, θα γίνει με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής σκέψης του προσωπικού, βελτιώνοντας τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση και στοχεύοντας σε νέες αγορές.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά την κρίση αναμένεται να δείξουν οι υπηρεσίες, ακολουθούμενες από τη ναυτιλία. Αντιθέτως, ο τομέας της βιομηχανίας θεωρείται ο λιγότερο πιθανός τομέας να δείξει μεγάλη ανάκαμψη.

Σε γενικές γραμμές, οι έλληνες CΕΟs αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που συνεπάγεται η κρίση, αλλά ταυτόχρονα τη βλέπουν ως μια ευκαιρία για αναδημιουργία και βελτίωση των επιχειρήσεών τους. Προκειμένου η ευκαιρία αυτή για τις επιχειρήσεις να εξελιχθεί σε επιτυχημένη εφηρμοσμένη στρατηγική απαιτούνται επενδύσεις σε έρευνα, ενέργειες marketing και εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω έρευνα πραγματοποιείται με στόχο την καταγραφή των απόψεων των κορυφαίων στελεχών της ελληνικής αγοράς. Στην έρευνα πήραν μέρος 440 επιχειρήσεις-μέλη της ΕΕΔΕ, ενώ ρωτήθηκε δείγμα 144 κορυφαίων διοικητικών στελεχών (CΕΟs). Σύμφωνα με την ΕΕΔΕ, η μελέτη αυτή θα διεξάγεται σε ετήσια βάση, ώστε να μετρηθούν διαχρονικά οι μεταβολές στις θέσεις των ανώτατων στελεχών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο