Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Αποφασισμένα «Τρακτέρ» παραλύουν την Ελλάδα

Αποφασισμένα «Τρακτέρ» παραλύουν την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποφασισμένα «Τρακτέρ» παραλύουν την Ελλάδα

Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τους αγρότες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Μάλιστα το Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο των Αγροτών αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κλείσει και τους παρακαμπτήριους δρόμους, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον χάος.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι αγρότες της Πελοποννήσου, με κατάληψη της εθνικής Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας, ενώ αύριο στο μπλόκο θα ενσωματωθούν και οι παραγωγοί της Λακωνίας.  

Επίσης κλειστή παραμένει σε τέσσερα σημεία η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, τρία είναι τα μπλόκα στην Εγνατία οδό, ενώ κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα στις Σέρρες, προκαλώντας την έντονη δυσφορία της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περιστασιακά κλείνει η πρόσβαση στο συνοριακό σταθμό του Ορμενίου, στο νομό Έβρου.

Για την Τετάρτη, οι αγρότες των Χανίων έχουν προγραμματίσει να αποκλείσουν τις εφορίες της πόλης, και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέβουν στην Αθήνα, εάν δεν υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου. Οι αγρότες του Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10 το πρωί συλλαλητήριο και πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Σε περίπτωση που στηθούν μπλόκα στο νομό, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαϊωάννου έχει ζητήσει την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, το σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Έως τις 15 Μαρτίου θα καταβληθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του μητρώου τους, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στα οποιά έχουν περιέλθει κατέθεσαν οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα.

«Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικροί και φτωχομεσαίοι αγρότες εκφράζεται και με τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα. Από την Κρήτη μέχρι το Σουφλί του Έβρου. Τα προβλήματα, πολλά και οξυμένα από την άδικη πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων», τονίζει η κ. Παπαρήγα.

"Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να συζητήσει τα πάντα συστηματικά, ώστε να υπάρξουν μεγάλες διαρθρωτικές παρεμβάσεις και στήριξη των αγροτών, όσο είναι αυτό δυνατό", δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής ΠαΣοΚ Γιώργος Φλωρίδης.

"Να σκύψουμε στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών γιατί εκείνοι αποτελούν τη βάση της κοινωνίας μας. Χρειάζεται ειδική διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση και αυτό που ζητούν είναι συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων", δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

Έκκληση στους αγρότες να κινητοποιηθούν με άλλο τρόπο απηύθυνε μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής ΝΔ Χρήστος Ζώης, ο οποίος τόνισε ότι, "το ζητούμενο δεν είναι πόσα λεφτά θα δώσουμε στους αγρότες, αλλά πώς θα τους βοηθήσουμε να βρουν τη λύση μόνοι τους".

Να σταθεί δίπλα στους αγρότες κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, τονίζοντας πως δεν ζητούν ψίχουλα ούτε διεκδικούν μισθούς εκατομμυρίων και τα 28 δισ ευρώ των τραπεζών αλλά ζητούν τομές και μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα τους και να επιβιώσουν.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των μπλόκων των αγροτών, εμφανίστηκε σήμερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξετάσεις που δίνει η ελληνική οικονομία στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι το Πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, αποτιμάται θετικά. Ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ Κυβέρνησης και κόμματος, για φλέγοντα ζητήματα, όπως το αγροτικό, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τη Προεδρία του Πρωθυπουργού.

Οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας

Να ενημερώνονται προτού ταξιδέψουν οδικώς προς την Ελλάδα, για την κατάσταση στους μεθοριακούς σταθμούς, λόγω των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών, ζήτησε από τους Ρουμάνους πολίτες- ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών- το ρουμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και η ρουμανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, είναι σε διαρκή επαφή με τις βουλγαρικές αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε Ρουμάνους πολίτες που αντιμετωπίσουν τυχόν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές