Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Στο Ζάππειο θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών

Στο Ζάππειο θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο Ζάππειο θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ετέθη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ερώτηση σχετικά με την κλιμακούμενη κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου. Ο κ Πεταλωτής, είπε ότι δεν είναι ένα θέμα απλής διαπραγμάτευσης, αλλά είναι θέμα που αφορά ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. Η αρμόδια υπουργός. κ Κατερίνα Μπατζελή δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως τους περιμένει στο Ζάππειο στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Είπε ο κ Πεταλωτής: «Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη την οποία είχαμε εκφράσει και πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, εδώ και τρεις μήνες που είμαστε κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι το αγροτικό ζήτημα και είναι η πρώτη φορά που ονομάζουμε αγροτικό ζήτημα τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής συνολικά, άρα και των αγροτών ως επαγγελματιών και μάλιστα το έχει αναδείξει σε αγροτικό ζήτημα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Το θέμα των αγροτών, δεν είναι θέμα απλής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Πολιτεία και στους αγρότες, αλλά είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία. Και υπ` αυτή την έννοια, μ` αυτό το πρίσμα το αντιμετωπίζουμε.

Δεν λύνεται με διμερή διάλογο σε σχέση με μικρά ζητήματα, γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Από κει και πέρα, η πολιτική ηγεσία αμέσως μετά την ανάληψη της των καθηκόντων της προχώρησε σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις.

Ήδη ομάδες εργασίας, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επεξεργάζονται τους οκτώ προτεινόμενους βασικούς άξονες, όπου θα γίνουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και στην εμπορία.

Στις 25 και στις 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο, κορυφώνεται αυτός ο ανοιχτός, διευρυμένος διάλογος, σε συνεργασία με την οικονομική και κοινωνική επιτροπή αλλά και το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να καταλήξουμε σε βασικές πολιτικές που θα εφαρμόσουμε σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα.»

Στο μεταξύ, αντικείμενο εσωκομματικών σχολίων έγινε η κίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που προτίμησε όπως λένε να τονώσει το φιλολαϊκό του προφίλ, πηγαίνοντας σε μπλόκο όχι της ΕΛΑΣ αλλά των αγροτών και κάνοντας δηλώσεις για τα προβλήματα της… γεωργίας





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές