Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Διεθνείς Τράπεζες | ΚΙΝΑ: Αύξηση του ελάχιστου ορίου των αποθεματικών των τραπεζών

ΚΙΝΑ: Αύξηση του ελάχιστου ορίου των αποθεματικών των τραπεζών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την αύξηση του ύψους των αποθεματικών των τραπεζών κατά 50 μονάδες βάσης αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 18 Ιανουαρίου. Έως σήμερα τα υπάρχοντα επίπεδα των αποθεματικών ανέρχονται στο 15,5% για τις μεγάλες τράπεζες και στο 13,5% για τις μικρές τράπεζες.

Τα κινεζικά πιστωτικά ιδρύματα κατάφεραν να αντλήσουν 9,21 τρισ. γουάν (1,3 τρισ. δολάρια) από δάνεια το πρώτο 11μηνο του 2009, οδηγώντας την οικονομία στην ανάκαμψη μετά την πιστωτική κρίση που έπληξε τις εξαγωγές.

Οι αρχές της Κίνας "προσπαθούν να ελέγξουν τον δανεισμό προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις και να αποφύγουν πιθανές νέες φούσκες", αναφέρει η επικεφαλής κινεζικών μετοχών και commodities της JP Morgan στο Χονγκ Κονγκ, Jing Ulrich.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση του ελάχιστου ορίου των αποθεματικών των τραπεζών που αποφασίζεται από τον Ιούνιο του 2008, η οποία, ωστόσο, εξαιρεί τις περιφερειακές τράπεζες.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές