Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Διεθνείς Τράπεζες | Citigroup Φορολογικές διευκολύνσεις από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ

Citigroup Φορολογικές διευκολύνσεις από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να συμφώνησε «σιωπηρά» να μην εισπράξει δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους από τον τραπεζικό όμιλο Citigroup στο πλαίσιο συμφωνίας προκειμένου αυτός να μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη «σωτηρία» του, κατά την εφημερίδα The Washington Post.

Η αμερικάνικη εφορία (Internal Revenue Service, IRS) εξέδωσε ειδοποίηση η οποία αναφέρει πως η διακριτική αυτή μεταχείριση επιφυλάσσεται στη Σίτι και άλλες εταιρίες πακέτο μετοχών των οποίων πέρασε στον έλεγχο του κράτους, σύμφωνα με την Ποστ.
Εκπρόσωπος του Σίτιγκρουπ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο

Η Ποστ έγραψε ότι το ακριβές ποσό που αφορά η απόφαση της IRS εξαρτάται από την μελλοντική κερδοφορία της Σίτι και από άλλους παράγοντες, ωστόσο δύο ειδικοί σε θέματα λογιστικής εκτίμησαν ότι ο τραπεζικός όμιλος θα εξοικονομήσει αρκετά δις δολάρια.
Στο τέλος του τρίτου τριμήνου η Σίτι ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της φθάνουν τα 38 δις δολάρια, γεγονός που της επιτρέπει να μη φορολογηθεί για τα επόμενα 38 δις που θα καταγράψει ως κέρδη - όμως, βάσει των κανόνων της IRS, μόλις η επιχείρηση δεν βρισκόταν πια υπό κρατικό έλεγχο το ποσό που θα μπορούσε να «γλιτώσει» από τη φορολογία θα μειωνόταν δραστικά.

Η Σίτι, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, θα πουλήσει κοινές μετοχές αξίας 17 δις δολαρίων καθώς και securities αξίας 3,5 δις δολαρίων για να μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα στο κράτος.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές