Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Ευρωπαϊκές Τράπεζες | Υψηλότερα κέρδη για τη BNP Paribas

Υψηλότερα κέρδη για τη BNP Paribas

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αυξημένα κατά 45% ήταν τα κέρδη της BNP Paribas το τρίτο τρίμηνο χάρη στην εξαγορά μονάδων της Fortis και στην ανάκαμψη που παρατηρήθηκε στην επενδυτική της τράπεζα.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας ανήλθαν στα 1,31 δισ. ευρώ από 901 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008 και ξεπέρασαν τα 1,26 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Η BNP Paribas κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ανταγωνιστές της, προχωρώντας σε εξαγορές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Υπό τα ηνία του Μποντουάν Προ, η τράπεζα κατέστη η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη από πλευράς καταθέσεων μετά την απόκτηση τραπεζικών μονάδων της Fortis στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, συνολικής αξίας 10,4 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 277 εκατ. ευρώ από τις δραστηριότητες της Fortis κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αφότου άρχισε να απορροφά τις εν λόγω μονάδες τον περασμένο Μάιο. Σημειώνεται ότι την 1η Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει, στις Βρυξέλλες, τα σχέδιά της για τη Fortis.

Τα προ φόρων κέρδη στη μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής διαμορφώθηκαν στα 1,24 δισ. ευρώ έναντι 764 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές, ενώ τα κέρδη στο τμήμα επενδυτικών λύσεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η διαχείριση ενεργητικού, η ιδιωτική τραπεζική και οι ασφάλειες, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 372 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της BNP Paribas στο Παρίσι έχουν αυξηθεί από τις αρχές της χρονιάς κατά 79%, έναντι ανόδου 34% που έχουν καταγράψει οι μετοχές της Societe Generale τη Νο2 τράπεζας στη Γαλλία βάσει χρηματιστηριακής αξίας.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές