Αρχική | Τράπεζες | Ελλάδα | Marfin Popular : Στις 26/11 τα αποτελέσματα 9μήνου

Marfin Popular : Στις 26/11 τα αποτελέσματα 9μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της Marfin Popular Bank Public Co Ltd θα συνέλθει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, 2009 για να εξετάσει μεταξύ άλλων τα Οικονομικά Αποτελέσματα για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την ίδια ημέρα.

Η οικογένεια Ρέστη είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους που προσέγγισαν το σύμβουλο της αύξησης, την Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα ενώ πληροφορίες φέρουν την Probank τη Millennium και τη Marfin αλλά και ξένα funds να έχουν ζητήσει αναλυτική ενημέρωση.

Η Eurobank θα αξιολογήσει τις όποιες προτάσεις προκύψουν, ενώ προϋπόθεση για οποιαδήποτε εξέλιξη είναι η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ έχει ως στόχο την ενίσχυση της Aspis με προοπτική εισόδου στρατηγικού επενδυτή που θα δώσει ώθηση στην τράπεζα, η οποία πέρα από τα δικά της προβλήματα, υπέστη πλήγμα μετά την ανάκληση αδειών των δύο ασφαλιστικών του Ομίλου Ασπίς που ήταν βασικοί της μέτοχοι.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με τους όρους που ενέκρινε η γενική συνέλευση, η αύξηση θα γίνει σε μετρητά, με αναλογία 2 νέες για κάθε μία παλαιά μετοχή και σε τιμή διάθεσης που θα καθοριστεί μετά την έγκριση και η οποία, σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να είναι ίση με την ονομαστική αξία που είναι τα 0,60 ευρώ.

Παράλληλα με τη διαδικασία αύξησης, η διοίκηση της Aspis Bank προσπαθεί να «ξεκαθαρίσει» τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις στον Ομιλο Ασπίς.

Ηδη, στα αποτελέσματα εννεαμήνου έγινε η καταγραφή των επιπτώσεων, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία μελέτης για την αλλαγή ονομασίας.

Η τράπεζα έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 8% και δείκτη ρευστότητας που υπερβαίνει τις απαιτήσεις της κεντρικής τράπεζας και μέσω της αύξησης των 120 εκατ. ευρώ, θα μπορέσει να κάνει χρήση της ρευστότητας ύψους 550 εκατ. ευρώ που διαθέτει, αλλά και να επιλύσει το μετοχικό ζήτημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο