Πολιτισμός
Diotima: Από τη Γαλλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Diotima: Από τη Γαλλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • 22 Ιανουαρίου 2013, 12:02

Το διάσημο κουαρτέτο παρουσιάζει μια συναυλία με τίτλο «Boulez Project»

«Τα καλά κουαρτέτα είναι πολλά στη Γαλλία, αλλά το Diotima είναι με απόσταση το καλύτερο και μας υπόσχεται εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς». Τα παραπάνω έγραψε πρόσφατα η εφημερίδα Le Monde, για τους τέσσερις Γάλλους μουσικούς οι οποίοι παίζουν με το πάθος και την ενέργεια των νέων που έχουν μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα σύνολο το οποίο εδώ και δέκα χρόνια χτίζει τη φήμη του και αποσπά σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, κυρίως χάρη στη σύγχρονη μουσική που ερμηνεύει αλλά και στις δισκογραφικές του επιλογές.

Το κουαρτέτο εγχόρδων Diotima (ο Γιουν Πενγκ Ζάο, βιολί Ι, ο Γκιγιόμ Λατούρ, βιολί ΙΙ, ο Φρανκ Σεβαλιέ, βιόλα, και ο Πιερ Μορλέ, βιολοντσέλο) έρχεται στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.

Στις 28 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (στις 20.30)  θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα χαρακτηριστικό του εύρους του ρεπερτορίου του: Σούμπερτ, Ραβέλ αλλά και την αναθεωρημένη εκδοχή από τον βετεράνο Πιερ Μπουλέζ - ειδικά για το εν λόγω σύνολο- του έργου του Livre pour quatuor a cordes, Parts IIIa, IIIb, IIIc & Part V.  Το τελευταίο έργο, άλλωστε - μεγάλης τεχνικής δυσκολίας το οποίος γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία σε ΗΠΑ και Ιαπωνία- δίνει και τον τίτλο στη συναυλία: «Boulez Project». Η βραδιά, εντάσσεται στη σειρά «Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron