Editorial
Άκου την... πείνα σου!

Άκου την... πείνα σου!

  • 08 Ιανουαρίου 2013, 09:29

Σε άλλε εποχές, πιο "ντόμπρες" από την άποψη του πολιτικώς ορθού, ο Αντώνης θα είχε στήσει στον τοίχο τον ευφυέστατο και... πολυσχιδή Ευάγγελο. Έλα μου όμως που είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να τον ανέχεται -αυτόν, τον ηγήτορα ενός κόμματος που πασχίζει να κρατήσει το 5%, και τρελαίνεται στην ιδέα ότι, επί των ημερών του, ο κίνδυνος να μην διαβεί το κατώφλι της Βουλής είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε ορατός.

Βλαδίμηρε, είναι καιρός ν' αφήσουμε τα... περιττά περί λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν, και ν' ασχοληθούμε με την ουσία των εισαγγελικών ερευνών: Την ώρα που οι ανεγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου, αποβλακωμένοι θαρρείς από την άψα των υπερδιεγερμένων κλιματιστικών και την άνεση των πολυθρόνων τους πέφτουν από γκάφα σε γκάφα, κάποιοι εισαγγελείς διεξάγουν τις έρευνές τους υπό συνθήκες τριτοκοσμικές.

Κόπτονται τάχα μου οι πολιτικάντηδες για την διαλεύκανση των σκανδάλων και την πάταξη της φοροδιαφυγής, και ούτε που έχουν πατήσει το βρωμοπόδαρό τους στα γραφεία των λειτουργών τής Δικαιοσύνης, για να δουν ιδίοις όμμασι πώς γράφονται οι δικογραφίες με το χέρι και το καλαμάρι, πώς τουρτουρίζουν από το κρύο τα κορμιά των "ιερέων" της μάχης κατά της διαπλοκής, ελλείψει γραμματειακής υποστήριξης, στοιχειωδών εργασιακών συνθηκών και ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Πολεμούν με τον γκρα το έγκλημα που συντελείται κατά του λαού μας, κι εμείς ακόμη διατεινόμαστε ότι μαχόμαστε την φοροδιαφυγή και την διαπλοκή!

Και το μάτι των Ευρωπαίων εταίρων σταθερά καρφωμένο πάνω μας...

Όσοι μαγαζάτορες -λέει- δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώπουλα δεν υποχρεώνονται να εκδώσουν απόδειξη στον πελάτη. Και πού ξέρω εγώ, ρε, τι δηλώνει ο καθένας, στην τσέπη του είμαι ή την λογίστριά του έχω γκόμενα; Ζητάω απόδειξη, γιοκ μού λέει αυτός και φεύγω με άδεια χέρια! Άντε τώρα ν' αποδείξεις ότι ο φαταούλας δεν ξεδοντιάζει τα φράγκα του κάθε που κλείνει ταμείο...

Και σαν να μην φτάνει αυτό, έχεις και τους καλαφάτη τον παλιοσυνήγορο του διαβόλου να σε ζαλίζει!

Ακόμη και σήμερα, που όλα πλέον έχουν ξεκαθαρίσει και ο απλός ψηφοφόρος έχει περίτρανα κατανοήσει το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του, ορισμένοι επιμένουν στον ρόλο τού άτυπου συνηγόρου όλων αυτών που -με πράξεις ή παραλείψεις τους- κάλυψαν το οικονομικό έγκλημα. Μέχρι και ο Γρηγοράκος... γρηγορεί! Οι λαλίστατοι εξ αυτών, σε τηλεπαράθυρα και πηγαδάκια αμφίβολης ποιότητας, συνεχίζουν βλακωδώς να αναλύουν την διαφορά της πολιτικής από την ποινική ευθύνη.

Βλαδίμηρε, η πείνα των καθημερινών ανθρώπων δεν παλεύεται με εννοιολογικούς αφορισμούς. Άμα πεινάς, αδιάφορο το γιατί και το πώς. Μόνο φρόντισε την επόμενη φορά που θα προσεγγίσεις τις κάλπες ν' ακούσεις την πείνα σου...

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron