Editorial
Μπουρλότοοοο!

Μπουρλότοοοο!

  • 04 Ιανουαρίου 2013, 10:00

Όταν τον ρωτούσαν γιατί κρατούσε το στικάκι στο συρτάρι του τόσους πολύπαθους για τον ελληνικό λαό μήνες, είχε το θράσος να μας πετάξει κατάμουτρα εκείνο το ανιστόρητο, ότι δεν μπορούσε να κάνει χρήση, γιατί ήταν παράνομα αποκτηθέν και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί ως αποδεικτικό στα δικαστήρια.

Τώρα, Βλαδίμηρε, το θεωρεί ως νόμιμο μέσο για να στριμώξει μέχρι αφανισμού τον αλλοτινό "τσάρο" της Οικονομίας;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, πολλών δε και η τσέπη!

Όχι πως με κόφτει η τύχη του στριμωγμένου. Να μην με περνούν για μακάκα αγωνιώ.

Αλλά τι περίμενες, έρμε φορολογούμενε, στο μπαχαλάκι "η ωραία Ελλάς", όπου εκατοντάδες άδειες φιάλες, ρόπαλα και καδρόνια, που ανακαλύπτονται σε πανεπιστημιακά κτήρια και άλλα παρέχοντα θαλπωρή ούτε κι εγώ ξέρω σε ποιους, παρουσιάζονται ως αντικείμενα προς... ανακύκλωση!

Καθημερινής χρήσης, είπαν οι Συριζαίοι, που τα βρίσκεις σε κάθε ελληνικό σπίτι!

Τι να σου πως, έφαγα τον τόπο στο δικό μου το καλύβι, δεν βρήκα τίποτα. Έλλειψη οικολογικής συνείδησης, θα μου πεις. Έλλειψη τσίπας, θα σου πω.

Το χαζοκούτι, σε τελευταία ανάλυση, το μόνο θετικό που έχει είναι που δίνει βήμα στους βρικόλακες του πολιτικού παρελθόντος. Πάνε τα χαϊβάνια της Δεξιάς και του σοσιαλιστικού μεσονυκτίου και εκτίθενται ακόμη πιο πολύ στην συνείδηση του υποψιασμένου θεατή. Πάνε και οι αριστερίζοντες με τις "οικολογικές" ευαισθησίες τους, μήπως και λείψει η Βασίλω -που στους γάμους (των συγκυβερνήσεων) πρώτη και καλύτερη!

Κι αν αρρωστήσεις... δύο τα σενάρια και οι επιλογές σου: Ή τηλεφωνάς στον ΕΟΠΥΥ ή κρατάς τα φράγκα σου για την θεραπεία! Ίδιο το κόστος, Βλαδίμηρε!

Μεταξύ μας τώρα, υπέβαλα αίτηση για ρωσικό διαβατήριο, μα ο Πούτιν ανένδοτος: Θέλεις πολλά καρβέλια ακόμη για ν' αποκτήσεις την τσέπη του Ντεπαρτιέ, είπε ο αθεόφοβος.

Έφυγα απ' το Κρεμλίνο με το κεφάλι μέχρι την γη, δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θ' αφιερωθώ στην Ιεροσύνη. Κι ένιωσα πίσω απ' την πλάτη μου το μειδίαμα του Ρώσου: Έχεις ελπίδα να σε δεχθούμε, σαν να έλεγε...

Φτάνοντας σπίτι μου βρήκα την κυρα-Κrystyna να μαζεύει μπουκάλια και ρόπαλα. Και η τηλεόραση ανοικτή: Μπουρλότοοοο, φώναζε η Σαπφώ Νοταρά, σ' εκείνη την αξέχαστη ταινία.

Και τα ρόπαλα; τόλμησα να ρωτήσω ζαρωμένος στην γωνία.

Είναι για σένα και τους συμπατριώτες σου, που πάτε και ψηφίζετε "οικολόγους" κουκουλοφόρους, απάντησε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου.

Βόηθα Βλαδίμηρε!

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron