Αθλητικά
Χωρίς τον Διαμαντίδη στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟ

Χωρίς τον Διαμαντίδη στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟ

  • 02 Ιανουαρίου 2013, 17:15

Η αποστολή του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού ταξίδεψε σήμερα (Τετάρτη 2/1) με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (Πέμπτη 3/1, 21.45, ΝΕΤ) οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την πανάκριβη Αναντολού Εφές για τη 2η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας, με στόχο όχι μόνο τη νίκη, αλλά κάτι ίσως πιο σημαντικό: τη διαχείριση της αναμέτρησης χωρίς τον φυσικό ηγέτη και αρχηγό τους, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα αναρρώνοντας από θλάση α' βαθμού στον δεξιό προσαγωγό.

Είναι εντυπωσιακό το ότι ο «3D» (προσωνύμιο που παραπέμπει στην… τρισδιάστατη προσφορά του στο παρκέ) έχει να απουσιάσει… σχεδόν δύο χρόνια από ευρωπαϊκό αγώνα του Τριφυλλιού και συγκεκριμένα από τις 11 Μαρτίου 2010, τότε που οι Πράσινοι είχαν πετύχει νίκη γοήτρου (82-79) επί του Αμαρουσίου στο ΟΑΚΑ, αλλά είχαν αποκλειστεί από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Εκτοτε, ο 33χρονος γκαρντ μετρά 56 σερί παρουσίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο τα 4'13'' συμμετοχής του στον πρόσφατο αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την πρεμιέρα του Top16 ήταν αρκετά για να κάνουν τη ζημιά στον προσαγωγό του.  

Αναφερόμενος στην απουσία του αρχηγού στο «Αμπντί Ιπεκτσί», ο προπονητής του Τριφυλλιού κ. Αργύρης Πεδουλάκης είπε λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη: «Θα αγωνιστούμε χωρίς τον Διαμαντίδη. Είναι μια απώλεια υπό την έννοια ότι έχει πολύμορφη δραστηριότητα σε άμυνα, επίθεση, δημιουργία και εκτέλεση. Αντίθετα, ο Σχορτσανίτης έχει ήδη μπει σε ρυθμό προπονήσεων και θα είναι μαζί μας. Σημαντικό για εμάς να κερδίσουν χρόνο και ένα ακόμη παιχνίδι τα καινούρια παιδιά, σε έναν εκτός έδρας αγώνα της Ευρωλίγκας». Η απουσία, πάντως, του Διαμαντίδη στο μεγαλύτερο μέρος της πρεμιέρας, κόντεψε να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό, επομένως ο κ. Πεδουλάκης περιμένει περισσότερα από τους γκαρντ Ρόκο-Λένι Ούκιτς και Μάρκους Μπανκς, που θα κληθούν να καλύψουν το (δυσαναπλήρωτο) κενό του αρχηγού.

«Παίζουμε με μία ομάδα που έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ (σσ.: Φάρμαρ, Βούγιατσιτς, Σαβάνοβιτς, Γκόρντον, Μπάρατς κ.α.) και επιπλέον, ειδικά μέσα στο γήπεδό της, αν επιβάλει τον δικό της ρυθμό, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς ο αντίπαλός μας μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα σχήματα, παίζει με μεγάλη ταχύτητα και στο ''transition game'', αλλά και στο σετ παιχνίδι, όταν θέλουν να εκτελέσουν τα συστήματά τους. Γι αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο μυαλό και στο σώμα», σχολίασε ο 49χρονος.

Ο Κροάτης Ούκιτς, ο οποίος συμμετέχει στον 100ό αγώνα του στην Ευρωλίγκα, παραδέχτηκε ότι θα λείψει πολύ ο Διαμαντίδης: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και θα μας λείψει ο Διαμαντίδης. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε την απουσία του, γιατί είναι ο ηγέτης μας και σίγουρα θα είναι δυσκολότερα χωρίς αυτόν. Αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει όμως να αυξηθούν τα διαστήματα στα οποία αποδίδουμε καλό μπάσκετ. Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό στην Τουρκία. Η Αναντολού Έφες παίζει πολύ καλά, ιδιαίτερα εντός έδρας και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Βασίζονται αρκετά στον Φάρμαρ και τον Βούγιατσιτς, τη δημιουργία και το επιθετικό ταλέντο τους. Πρώτος στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτά τα στοιχεία. Έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι θα περιορίσουμε έναν και θα πάρουμε τη νίκη. Χρειάζεται δουλειά για σαράντα λεπτά για να πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Γιόνας Ματσιούλις τόνισε: «Στόχος μας είναι η νίκη. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η Έφες είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και επιπλέον στην έδρα της παίρνει δύναμη από τον κόσμο της και γίνεται ακόμη καλύτερη. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να πάρουμε τη δεύτερη νίκη μας στο Top16. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όπως και ότι έχουμε ουσιαστικά δύο νέους παίκτες στην ομάδα με τον Καπόνο και τον Γκιστ. Και οι δύο όμως έδειξαν ήδη ότι μπορούν να μας βοηθήσουν και στην άμυνα και στην επίθεση, οπότε πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν και αυτή τη φορά».

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Top16:

Ε' Ομιλος: Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης (21.45), Εφές - Παναθηναϊκός (21.45), Ζαλγκίρις Κάουνας - Ουνικάχα Μάλαγα (19.45), Αλμπα Βερολίνου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20.00).

ΣΤ' Ομιλος: Χίμκι Μόσχας - Μπαρτσελόνα (18.00), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Κάχα Λαμποράλ (21.05), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Μοντεπάσκι Σιένα (20.00), Ολυμπιακός - Μπεσίκτας (21.45).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron