Οικονομία
Συμπληρωματικές εξηγήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

Συμπληρωματικές εξηγήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

  • 12 Δεκεμβρίου 2012, 20:43

Σε συμπληρωματικές εξηγήσεις καλούνται, από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου και άλλα δύο πρώην μέλη του ΔΣ της Αρχής, για την υπόθεση της καταγγελλόμενης τεχνητής διόγκωσης του χρέους του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Οι κλήσεις αφορούν στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, για τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009, με απώτερο σκοπό την ένταξη της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η δικογραφία της υπόθεσης εστάλη από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία, με το συνοδευτικό πόρισμα, επεστράφη στο Εφετείο, για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron