Οικονομία
Φορολογικό: Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ

Φορολογικό: Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ

  • 07 Δεκεμβρίου 2012, 21:04

Θετικά αποτιμά το ΠΑΣΟΚ τις συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο φορολογικό -συζητήσεις που, όπως αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, οδήγησαν σε αλλαγές με βάση τις προτάσεις που έγιναν.

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις αρχικές του απόψεις για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «δεν οδηγεί στη συγκρότηση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο τα φορολογικά βάρη». Κάνουν μάλιστα λόγο για «φορολογικές παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην επίτευξη του δημοσιονομικού αποτελέσματος που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής».

Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε πάντως, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, όπου θα συζητηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε θέματα που έχουν προτείνει τα κόμματα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν διευκρίνισαν ωστόσο ποιές είναι οι εκκρεμότητες αυτές.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, «μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», το Υπουργείο Οικονομικών έκανε σειρά σημαντικών αλλαγών στο νομοσχέδιο.

 

Διαβάστε επίσης: Ισχνές βελτιώσεις στο φορολογικό

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταίες Ειδήσεις - Latest News




cron