Διεθνή
Συγκρούσεις σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Κάιρο

Συγκρούσεις σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Κάιρο

  • 04 Δεκεμβρίου 2012, 19:23

Με την χρήση δακρυγόνων απάντησαν οι ειδικές δυνάμεις των αιγυπτιακών σωμάτων ασφαλείας στην διάσπαση των γραμμών των αστυνομικών από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα κοντά στον χώρο του Μεγάρου, για να απευθύνουν την «τελευταία προειδοποίηση», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, προς τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η αντιπολίτευση ζητεί την ανάκληση του προεδρικού διατάγματος της 22ας Νοεμβρίου, το οποίο εκχωρεί στον Μόρσι υπερεξουσίες και ασυλία για την περίοδο η οποία μεσολαβεί από την εκλογή του τον περασμένο Ιούνιο έως την εκλογή Κάτω Βουλής στις αρχές του 2013.

Για εγκατάλειψη, από πλευράς του Αιγύπτιου προέδρου του Προεδρικού Μεγάρου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αξιωματικό ασφαλείας του κτηρίου.

Αριθμός διαδηλωτών ο οποίος κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό έφτασε έως και την εξωτερική περίφραξη του προεδρικού μεγάρου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron