Οικονομία
"Το κούρεμα ελληνικού χρέους θα έφερνε την Πορτογαλία στην πόρτα μας"

"Το κούρεμα ελληνικού χρέους θα έφερνε την Πορτογαλία στην πόρτα μας"

  • 28 Νοεμβρίου 2012, 13:41

Την αντίθεσή του σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, εξηγώντας ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ανάλογα αιτήματα θα εγείρονταν και από τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Die Welt», ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) επανέλαβε την επίσημη θέση της Γερμανίας κατά της απομείωσης του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του επίσημου τομέα. «Αν διαγράφαμε τα χρέη για την Ελλάδα, θα βρίσκαμε αμέσως στην πόρτα μας την Πορτογαλία», δήλωσε, εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

Την ικανοποίηση αυτή συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, κάνοντας λόγο για «απόφαση η οποία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση». Σε συνέντευξή του στην «Donaukurier», χαρακτηρίζει τη συμφωνία «καλύτερη από ένα κούρεμα χρέους». Ζητεί, ωστόσο, πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και εκφράζει την δυσπιστία του σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα. Σημαντική είναι πρωτίστως η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. Είναι παράλογο στη Γερμανία το SPD να θέλει να αυξήσει τους φόρους και στην Ελλάδα οι εκατομμυριούχοι να μένουν “αφορολόγητοι”. Παραμένω δύσπιστος για το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει στο τέλος να τα καταφέρει», αναφέρει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron