Πολιτική
Βενιζέλος: Σήμανε για την χώρα η ώρα της αντεπίθεσης

Βενιζέλος: Σήμανε για την χώρα η ώρα της αντεπίθεσης

  • 27 Νοεμβρίου 2012, 15:00

«Υπάρχει νέα αφετηρία, είναι η ώρα της "αντεπίθεσης" για τη χώρα, εμείς εδώ θα διαμορφώσουμε τώρα με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη νέα αφετηρία», τόνισε αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως μετά τη συμφωνία, η μεγάλη εικόνα είναι αναμφίβολα θετική και «εναπόκειται σε μας» να την αξιοποιήσουμε.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εθνική αντεπίθεση, ανέφερε, ανήκει στην ελληνική κοινωνία που έχει πλέον κίνητρο, και το μεγαλύτερο κίνητρό της είναι αυτό που βιώνει ο πολίτης, γιατί, όπως είπε, «έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των θυσιών και των βαρών του».

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε, εξάλλου, πως το α' εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα δύσκολο εξάμηνο, ωστόσο όπως είπε, το 2013 είναι ο χρόνος του πρωτογενούς πλεονάσματος και ο χρόνος που η χώρα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, θα οδηγηθεί στο δρόμο της εξόδου από την κρίση.

«Δεν μπορείς να εκβιάζεις 17 χώρες της ευρωζώνης»

Η εμπειρία της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος, δείχνει πόσο λάθος κάνουν όσοι ισχυρίζονται ότι μπορείς να θέσεις υπό εκβιασμό 17 χώρες της ευρωζώνης, αλλά και πόσο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες πολύ μεγαλύτερες σε αντικείμενο διαπραγματεύσεις.

Τώρα, πρόσθεσε, φάνηκε και το παράδειγμα της Κύπρου και της υπεύθυνης κυπριακής αριστεράς που αγωνίστηκε να βρει αλλού τα αναγκαία δάνεια (Ρωσία, Κίνα), δεν τα βρήκε και τώρα υπογράφει μνημόνιο και παίρνει την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια. Τώρα φάνηκε και ο καταλυτικός ρόλος του ΔΝΤ στη συμφωνία για τη βιωσιμότητα με επιβάρυνση επίσημου τομέα (OSI).

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ


Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα της δραχμής έχει πια βγει στη σκηνή με απροκάλυπτο τρόπο. «Έχουμε μια μίζερη αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας στεναχωρήθηκε σήμερα με τη συμφωνία, γιατί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «επενδύει στην καταστροφή της χώρας».

Μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα για την απόφαση του Eurogroup σημείωσε πως έχουμε καθαρό το μήνυμα μιας Ελλάδας που μένει οριστικά στο ευρώ, «παρά τον πολλαπλασιασμό των εγχώριων κραχτών της δραχμής», ενώ παράλληλα, έστω και με αντιφάσεις και καθυστερήσεις, η Ευρωζώνη έδειξε πως μπορεί να αντιδρά πολιτικά.

Αναγκαία η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

Όσο για την πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών εταίρων. Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση κι ας μην ψήφισε τα μέτρα, ήταν η σχετική αναφορά του για τη στάση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Πρόσκληση εν όψει Συνεδρίου

Στην αναφορά του στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος διεμήνυσε πως η πρόσκληση του αφορά όσους πιστεύουν στην προοπτική της παράταξης και θέλουν να τη αναδιαμορφώσουν. Το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε, είναι ένα ανοικτό, θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, αποπροσωποποιημένο κόμμα, ανοικτό σε όλα τα πρόσωπα και κινήσεις και στο Συνέδριο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, υπάρχει όμως, σημείωσε, μια σχέση πολιτικής αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας, εντιμότητας και καθαρότητας.

Πέντε δημοσιογράφοι κακής ποιότητας έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ ξέρει να αγωνίζεται στον στίβο της πολιτικής αποφεύγοντας τις λάσπες της παραπολιτικής.

Η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, έγινε με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος, ενώ για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, το παρών έδωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron