Πολιτική
Επέστρεψαν στην Υπηρεσία τους 340 αστυνομικοί - φρουροί προσώπων

Επέστρεψαν στην Υπηρεσία τους 340 αστυνομικοί - φρουροί προσώπων

  • 27 Νοεμβρίου 2012, 14:11

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έδωσε στην Βουλή αναλυτικά στοιχεία για την διαδικασία περιορισμού του προσωπικού της ΕΛΑΣ, που απασχολείται με προστασία πολιτικών, επιχειρηματιών και διασήμων που θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων.

Στο έγγραφο, με το οποίο απαντά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι τουλάχιστον 340 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από την προστασία στόχων και επέστρεψαν στις κανονικές δομές της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό της. Ο αριθμός αυτός αφορά σε σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθείται σήμερα, προκειμένου να δοθεί προσωπικός φρουρός ή φρουροί σε κάποιον πολίτη.

Τα αιτήματα για προστασία δημοσίων προσώπων εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να ελεγχθεί η αναγκαιότητα της προστασίας, συνέχισης της προστασίας ή αλλαγής του δυναμικού που απασχολείται σε αυτήν. Για ιδιώτες, η αντίστοιχη διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο, όπως ανλεφερε ο κ. Δένδιας. Η αποδέσμευση αστυνομικών αποφασίζεται όταν οι λόγοι που επέβαλαν την διάθεσή τους έχουν εκλείψει, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron