Editorial
Οι δόσεις της δόσης

Οι δόσεις της δόσης

  • 21 Νοεμβρίου 2012, 08:22

Το ότι είμαστε ράτσα διαβολική, δεν χωρά αμφισβήτηση. Αλλά το ότι μπορούμε πλέον να μετατρέπουμε το μαύρο σε άσπρο... ούτε κουβέντα!

Πάρτε για παράδειγμα τις δηλώσεις Σαλμά που χθες καθησύχαζε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για επάρκεια φαρμάκων, την στιγμή που ανακοινωνόταν η σοβαρή έλλειψη στην Αγορά κάποιων πολύ σημαντικών για ασθενείς με χρόνιο ιστορικό -ακόμη και για περιπτώσεις ανίατες.

Την ίδια ρότα ακολουθούν και οι φωστήρες της κυβερνώσας ελίτ, προσπαθώντας να μας περάσουν σώνει και καλά τον φόβο της χρεοκοπίας, σε περίπτωση μη εκταμίευσης της δόσης.

Μιας δόσης που όχι μόνο δεν εκταμιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου, οπότε η κυβερνητική απειλή περί μη καταβολής μισθών και συντάξεων έπεσε στο κενό (του μυαλού τους), αλλά και εάν τελικά εκταμιευτεί, θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία υπό μορφή... δόσεων.

Τελικά, Βλαδίμηρε, οι πολυπόθητες δόσεις των εταίρων μας (χαρακτηρισμός κι αυτός!) έχουν εδώ και καιρό βρικολακιάσει: Ούτε δίδονται ούτε προορίζονται για την πληρωμή των υποχρεώσεων του ελληνικού (παρα)κράτους προς τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του.

Κι αυτή η καραμέλα δεν εννοεί να λιώσει, την στιγμή που αμέτρητοι καθηγητάδες και γκουρού των Οικονομικών επιστημών, ανά πάσαν ώρα και στιγμή, φροντίζουν να εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι ακριβώς η αποπληρωμή τέτοιου είδους υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους με χρήματα προερχόμενα από τους τροϊκανούς δανειστές ρητώς και κατηγορηματικά απαγορεύεται!

Η θεωρία -είναι γνωστόν τοις πάσι, Βλαδίμηρε- απέχει παρασάγγας από την πράξη, όπερ σημαίνει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της Οικονομίας, αλλά μόνον όταν αυτή σκοπεύει στην χρηματοδότηση της Αγοράς. Το έλαιον που λιπαίνει την μηχανή των καθημερινών συναλλαγών μας, με λίγα λόγια. Κι επειδή στο Greckorium το μόνο έλαιον που γίνεται κατανοητό είναι αυτό της μαύρης μίζας, βάλε με τον νου σου τώρα το γιατί όσα λεφτά και να "πέσουν" στις τράπεζες, τελικά, η Αγορά θα παραμένει στραγγισμένη και απατηλή.

Έχει να κάνει με την λίστα των καλεσμένων, βλέπεις...

Διότι το πόπολο ουδέποτε εκλήθη να συμφάγει με την ελίτ.

Αυτήν την ίδια ελίτ που, χθες, στις Βρυξέλλες, ωρυόταν δείχνοντας το δάχτυλο στον Στουρνάρα. Μάλιστα, εμφανώς συγχυσμένη η Αυστριακή υπουργός των Οικονομικών, αφού του κατέβασε τα μύρια όσα περί χρεοκοπημένης και αναξιόπιστης Ελλάδας, στρογγυλοκάθισε ανάβοντας τσιγαράκι για να καλμάρει τα νεύρα της!

Πίστεψε η ευλογημένη ότι θα μας ξεκαθάριζε επιτέλους πως άλλο είναι να παίρνεις απόφαση κι άλλο να την υλοποιείς. Εμείς, Βλαδίμηρε, αποφασίσαμε και νομοθετήσαμε -πλην όμως ακόμη δεν πράξαμε...

Νταλκάδες η Φέκτερ με τους γραικούς ένα πράμα!

Μαρία μου, το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και η στενομυαλιά σου τους Έλληνες...

Το ταγκό (ακόμη κι αυτό της διαφθοράς, Μαράκι μου), θέλει δύο. Ρώτα και τον Βλαδίμηρο που, εκτός από Καλίνκα και Καζάσκα και μπαλαλάικες, ρίχνει άμα λάχει και κάνα συρτάκι παρισινό!

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron