Κοινωνία
Ελληνιστής καθηγητής του Κέμπριτζ στη διοίκηση του ΑΠΘ

Ελληνιστής καθηγητής του Κέμπριτζ στη διοίκηση του ΑΠΘ

  • 14 Νοεμβρίου 2012, 16:26

Ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί διεθνούς φήμης, που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και ένας ελληνιστής από το Κέμπριτζ, αποτελούν την εξάδα των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ.

Τα 8 εκλεγμένα εσωτερικά μέλη - πανεπιστημιακοί στη σχετική ψηφοφορία απέρριψαν πολιτικά και άλλα πρόσωπα, προερχόμενα κυρίως από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχους κ.ά.

Πρόεδρος του Συμβουλίου εκλέχθηκε ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ Ρίτσαρντ Χάντερ, που έχει γράψει έργο για το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα στη νεοελληνική ποίηση και έχει υπερασπιστεί την ελληνική κλασική παιδεία από την έδρα του.

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη είναι: ο Γ. Κορφιάτης, καθηγητής και αντιπρόεδρος του Stevens Institute of Technology, ενός σημαντικού Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι και επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ο Χαρ. Μπουντούλας, ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και διευθυντής του Κέντρου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Εμ. Πάσχος, ομότιμος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ντόρτμουντ στη Γερμανία και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Κων. Σιούτας, καθηγητής της έδρας Fred Champoion στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας, και ο Λ. Χριστοφόρου, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ατομικής και Μοριακής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, που επιπλέον κατέχει ως τακτικό μέλος την έδρα Πειραματικής Φυσικής της Ακαδημίας Αθηνών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron