Κοινωνία
Υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά

Υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά

  • 14 Νοεμβρίου 2012, 18:48

Υπογράφεται μέσα στις επόμενες ημέρες η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Οι εργασίες αναμένεται ν' αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2013, με την προοπτική να ολοκληρωθούν σε 25 μήνες.

Όπως είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας, η επέκταση, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, θα είναι συνολικού μήκους 5,4 χλμ. και θα περιλαμβάνει 12 στάσεις.

Θα αρχίζει από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα καταλήγει στο λιμάνι Πειραιά στον τερματικό σταθμό «Ακτή Ποσειδώνος», ενώ σε καθημερινή βάση προβλέπεται να εξυπηρετούνται 35.000 επιβάτες. Η δε απόσταση από το λιμάνι έως το ΣΕΦ θα καλύπτεται σε οκτώ λεπτά.

Η επέκταση της γραμμής του Τραμ υπολογίζεται ότι θα μειώσει την κυκλοφορία των οχημάτων κατά 15.000 σε ημερήσια βάση, με αντίστοιχη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και την ηχορύπανσης σε κεντρικές οδούς του λιμανιού.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Αττικό Μετρό ΑΕ προωθούν παράλληλα τις επόμενες επεκτάσεις του δικτύου Τραμ που έχουν ως εξής:

- ­Β΄στάδιο επέκτασης προς Καλλίπολη

- Γ' στάδιο επέκτασης προς Κερατσίνι και Πέραμα

- Επέκταση προς Αργυρούπολη (Ελληνικό - Αμαξοστάσιο - Αργυρούπολη)

- Επέκταση από Σύνταγμα έως Πλατεία Αιγύπτου (Πεδίον του Άρεως).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron