Αθλητικά
"Θρύλος" του MotoGP πλέον ο Στόνερ

"Θρύλος" του MotoGP πλέον ο Στόνερ

  • 12 Νοεμβρίου 2012, 20:25

Στους θρύλους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP ανήκει πλέον ο Κέισι Στόνερ. H FIM αποφάσισε να τον εντάξει μέσα στους 20 πιο ξεχωριστούς αναβάτες του θεσμού. Το όνομά του πλέον θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά των Τζιάκομο Αγκοστίνι, Μίκ Ντούχαν, Γκέοφ Ντουκ, Γουέιν Γκάρντνερ, Μάικ Χέιλγουντ, Νταϊτζίρο Κάτο, Εντι Λόσον, Αντον Μανγκ, Ανχελ Νιέτο, Γουέιν Ρούνεϊ, Φιλ Ριντ, Τζιμ Ρέντμαν, Κένι Ρόμπερτς, Γιάρνο Σααρινεν, Κέβιν Σβαρτς, Μπάρι Σιν, Φρέντι Σπένσερ, Τζον Σούρτις και Κάρλο Ουμπιάλι.

Πολύ νωρίς κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς ο Στόνερ είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Αυτά τα επτά χρόνια που αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία ο 27χρονος Αυστραλός πανηγύρισε δύο παγκόσμιους τίτλους (2007, 2011). Στις 115 εκκινήσεις που έλαβε, μετράει 38 νίκες, 69 παρουσίες στο βάθρο, 39 πολ ποζίσιον, 29 ταχύτερους γύρους και συγκέντρωσε συνολικά 1815 βαθμούς. Και στις τρεις κατηγορίες που αγωνίστηκε έχει καταφέρει να ανέβει 45 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και άλλες 89 σε μία από τις δύο έτερες θέσεις στο πόντιουμ ενώ μετράει και 43 πολ ποζίσιον.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε για αυτόν με τις καλύτερες περγαμηνές, αλλά ένας τραυματισμός στον αστράγαλο στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιντιανάπολης (19 Αυγούστου), τον άφησαν στην ουσία εκτός μάχης του φετινού τίτλου.

Μετά από απουσία έξι εβδομάδων επέστρεψε στις πίστες όπου πλην της τρίτης θέσης στη Μαλαισία, κατέκτησε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του, (Φίλιπ Αϊλαντ) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με μία ακόμη τρίτη θέση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Ισπανία.

Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας και του ταλέντου του είχε ακόμη πολλά να δώσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάποιοι ίσως ενδόμυχα να ελπίζουν ότι σύντομα θα αλλάξει γνώμη και θα τον ξαναδούν στις πίστες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron