Editorial
ΥΠΟΙΚοος και... Στουρνάρης

ΥΠΟΙΚοος και... Στουρνάρης

  • 10 Νοεμβρίου 2012, 11:32

Και τώρα  που πετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων το Μνημόνιο 2 (καθώς η τεχνολογία τρέχει και ποιος την φτάνει) και πήραμε περιχαρείς την τελευταία advanced version που, ως γνωστόν, και περισσότερα καλούδια έχει για να σαγηνέψει τους γκατζεντάκηδες και πέντε χρόνια εγγύηση... διά "πάσαν νόσο και μαλακίαν", λίγες ώρες πριν εγκριθεί και ο προϋπολογισμός 2013 και τρέχα γύρευε, είναι καιρός, Βλαδίμηρε, για την αυτοκριτική μας.

Το λοιπόν, φίλτατε, απεδείχθη πλέον περιτράνως η ηλιθιότης του υπουργού (βλ. κομισάριου) που κατάφερε το παγκοσμίως αποκλειστικό: Να καταβρέχει με τις αύρες ήδη... βρεγμένους διαδηλωτές! Φαίνεται πως τον πρόκαμε ο Ύψιστος και είπε να του σπάσει τα νεύρα, όπως τον πρόκαμε και η βρετανική φυλλάδα που έβγαλε στην φόρα τα βασανιστήρια συλληφθέντων πολιτών, κι αυτός έψαχνε εγχώριους και μη σκοτεινούς συνωμοτικούς κύκλους εν Ελλάδι (όχι το νόστιμο ζαμπονάκι) αντί να τρέξει να κάμει έστω και μια υποκριτική θετική δήλωση στα χαζοκάναλα υπέρ των αποπεμφθέντων δημοσιογράφων της ΝΕΤ.

Άλλωστε ο ευφυέστατος κ. Δένδιας φρόντισε να διατρανώσει ανά την υφήλιο και τις ικανότητες της ΕΛΑΣ, αφού απεδείχθη ως η μοναδική που μπορεί να μετατρέψει μια ειρηνική διαδήλωση σε μακελειό με μόνο την συνδρομή της νέας ειδικής μονάδας με τα διακριτικά σακίδια στην πλάτη και τα σκουφάκια - κουκούλες σε στιλ φολκλόρ!

Η βλακεία είναι ανίκητη, Βλαδίμηρε, κι αν ακόμη έχεις αμφιβολία θυμήσου την (ν)τροπολογία του πάλαι ποτέ Κνίτη τραπεζιτάκου που ηγείται του σακατεμένου ελληνικού ΥΠΟΙΚ. Μια χούφτα νεροφέρτες έχωσαν δάχτυλο σε αυτόν που μας καμώνεται ότι διαπραγματεύεται με Βρυξέλλες και Βερολίνο -δάχτυλο στον αποτυχημένο ΙΟΒΕΐτη, που ούτε μια πρόβλεψή του δεν κατάφερε να επαληθευτεί και παπαγαλίζει τώρα τα κείμενα με τόσα σαρδάμ, που κάνει τον νεοφερμένο στο Χάρβαρντ να φαντάζει ως σπίκερμαν επαγγελματίας!

Και δεν πιστεύω τώρα να μου κακιώσεις και να καρφώσεις στις Αρχές πως είμαι κι εγώ σε λίστα με καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες. Μην τα μπερδεύεις, Βλαδίμηρε, σε τράπεζα σπέρματος είμαι καταθέτης! Τόσο μακάκας πια...

Λοιπόν χώνεψέ το, Βλαδίμηρε, παγώματα ωριμάνσεων και Μνημόνια και όλα τα κακά της μοίρας μας θα τελειώσουν μόνον όταν η ανεργία φθάσει κάτω από το 10%. Κι ο λαός, που τόσα υπομένει, καλά θα κάνει να ψηφίσει πάλι τον Αντώνη της ζωής του όποτε η ανεργία πέσει κάτω από το 10%. Αφού έτσι το θέλει το ΥΠΟΙΚ κι ο Στουρνάρας και μας περνάει για... στουρνάρια, μετρώντας το όνειρο και την ευτυχία μας με συντεταγμένες μακροοικονομικές εξισώσεις, καλά θα κάνουμε κι εμείς να βρούμε κάποια... ισοδύναμα!

Αυτό είναι κοινωνική δικαιοσύνη: Ο ΥΠΟΙΚοος να μπορέσει να γίνει ξανά υπήκοος. Ν' αρχίσει επιτέλους κι αυτός να διαγράφει...

Με την φόρα που πήρανε οι δύο της συγκυβέρνησης, στο τέλος θα διαγράψουν ο ένας τον άλλον! Τον τρίτο δεν τον αγγίζει κανείς. Θα τον χρησιμοποιήσουν για σφουγγάρι...

Βιαστείτε, γιατί σε λίγο θα διαγράψουν και τον λαό!

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron