Αθλητικά
Ο Φερέιρα και οι πιθανοί... συνοδοιπόροι του

Ο Φερέιρα και οι πιθανοί... συνοδοιπόροι του

  • 09 Νοεμβρίου 2012, 16:11

Έξι κορυφαίοι ευρωπαίοι προπονητές κινδυνεύουν με απόλυση όπως και ο κόουτς του ΠΑΟ -

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βάλλεται πανταχόθεν ειδικά μετά την εκτός έδρας ήττα (3-0) του Παναθηναϊκού από τη Λάτσιο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν το ταμείο της ΠΑΕ ήταν γεμάτο, το πιθανότερο είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα άντεχε στην πίεση που του ασκείται από τον οπαδικό Τύπο, αλλά και από πολλούς παλιούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Την άποψη του Μίμη Δομάζου «η ομάδα θυμίζει μπουλούκι και ό,τι βγει» ασπάζονται ουκ ολίγοι από τους παίκτες που το 1971 είχαν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του (τότε) Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από 4 αγώνες μετράει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στο Γιουρόπα Λιγκ με 2-8 γκολ. Οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση των «32» έχουν εκμηδενιστεί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα του κ. Φερέιρα με 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Κέρκυρα εκτός, ΠΑΟΚ εντός για το πρωτάθλημα, αλλά και εκείνο της επόμενης Πέμπτης με τη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ για το Γιουρόπα Λιγκ, ίσως κρίνουν τελεσίδικα τη συνεργασία του κ. Φερέιρα με τον Παναθηναϊκό.

Ο πορτογάλος προπονητής δεν είναι ο μόνος που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Στην ίδια ή σε ακόμη χειρότερη θέση βρίσκονται τουλάχιστον έξι συνάδελφοί του με πολύ καλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερο μπάτζετ.

1. Μαρτσέλο Μπιέλσα (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Πέρυσι η ποδοσφαιρική Ευρώπη παραμιλούσε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Γιουρόπα Λιγκ και έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ στην Ισπανία διεκδίκησε το Κύπελλο στον τελικό με την Μπαρτσελόνα.

Η πώληση του Μαρτίνες στην Μπάγερν Μονάχου και η σύγκρουση με τον γκολτζή φορ Λιορέντε ο οποίος απαίτησε μεταγραφή χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά του, αποδυνάμωσαν την ομάδα του Αργεντινού κ. Μαρτσέλο Μπιέλσα.

Η Αθλέτικ δεν θα μπορέσει να επαναλάβει την περυσινή πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε 4 αγώνες μετράει 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Χθες (Πέμπτη 8/11) ηττήθηκε 3-2 εντός έδρας από τη Λυών και για να προκριθεί στην επόμενη φάση πρέπει να αυτοκτονήσει η Σπάρτα Πράγας η οποία έχει 7 βαθμούς. Στο ισπανικό πρωτάθλημα η Αθλέτικ επίσης παραπατάει.

Σε 10 αγώνες μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες και παθητικό 20 γκολ. Στην Ισπανία προ καιρού υποστηρίζουν ότι ο Αργεντινός προπονητής δύσκολα θα βγάλει τη χρονιά.

2. Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι (Μίλαν)

Ο Ιταλός προπονητής κ. Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι δεν βρήκε αντίδοτο στην αποδυνάμωση της Μίλαν. Οι Ροσονέρι χωρίς τους Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ μετράνε 2 εντός έδρας ισοπαλίες με Αντερλεχτ (0-0), Μάλαγα (1-1) και παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης χάρη στην εκτός έδρας νίκη επί της Ζενίτ (3-2).

Στο Καμπιονάτο ηττήθηκαν εντός έδρας από τη «μισητή» Ιντερ με 2-1 και έπειτα από 11 αγώνες βρίσκονται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 4 ήττες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες και 14 βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Γιουβέντους. Οι αγώνες που ακολουθούν στο πρωτάθλημα Ιταλίας με Φιορεντίνα, Νάπολι και Γιουβέντους και με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα δείξουν αν ο κ. Αλέγκρι καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του. Επί του παρόντος, το αφεντικό της ομάδας, ο κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ανταποκρίνεται θετικά στις οπαδικές πιέσεις.

3. Γιουνάι Εμερι (Σπαρτάκ Μόσχας)

Το περασμένο καλοκαίρι η Σπαρτάκ Μόσχας προσέλαβε τον κ. Γιουνάι Εμερι ως τον σωτήρα που θα την επανέφερε στο δρόμο των επιτυχιών. Ο ισπανός προπονητής επί του παρόντος δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα.

Η Σπαρτάκ αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ρωσίας, στο πρωτάθλημα είναι 8 βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ με 8 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες, έχοντας μάλιστα ηττηθεί στα ντέρμπι με Ζενίτ, Λοκομοτίβ, ΤΣΣΚΑ, Ανζί και Τέρεκ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό. Σε 4 αγώνες μετράει 1 νίκη επί της Μπενφίκα και 3 ήττες από Μπαρτσελόνα, Σέλτικ και Μπενφίκα στη Λισσαβόνα.

Ο ρωσικός Τύπος αμφισβητεί τις ικανότητες του κόουτς και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου εδώ και εβδομάδες τον πυροβολούν κατά ριπάς. Οι δύο εναπομείναντες αγώνες με Μπαρτσελόνα και Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα δείξουν αν ο κ. Εμερι αντέξει στον ρωσικό «χειμώνα».

4. Μαρκ Χιουζ (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς)

Στην Πρέμιερ Λιγκ οι Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς πηγαίνουν από ισοπαλία σε ήττα και οι Αγγλοι άρχισαν να στοιχηματίζουν στην απόλυση του Ουαλού προπονητή κ. Μαρκ Χιουζ .

Οι Ρέιντζερς το καλοκαίρι ενισχύθηκαν με πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο αμυντικός Μποσίγκουα από την Τσέλσι, ο μέσος Παρκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επιθετικός Γκρανέρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέζαρ από την Ιντερ.

Επί του παρόντος βολοδέρνουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 0 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες και 8-19 γκολ.

5. Μάρκο φαν Μπάστεν (Χέρενφεϊν)

Πριν από τρία χρόνια ο Μάρκο φαν Μπάστεν απέτυχε να οδηγήσει τον Αγιαξ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε να οδηγήσει την Χερενφέιν στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε στη φάση των πλέι οφ από τη νορβηγική Μόλντε με δύο ήττες. Στο πρωτάθλημα Ολλανδίας πέτυχε την πρώτη νίκη την 7η αγωνιστική. Στη συνέχεια συνετρίβη 6-3 στην έδρα της Χεράκλες. Επειτα από 10 αγώνες βρίσκεται στην 10η θέση με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο τρεις φορές κορυφαίος επιθετικός στην Ευρώπη, δεν είναι το ίδιο καλός σε θέματα τακτικής και θεωρούν ότι δύσκολα θα τελειώσει τη χρονιά στον πάγκο της Χερενφέιν.

6. Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι διαθέτει την ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης, η οποία είναι όμως ανέτοιμη να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μετά την πρόσφατη εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Αγιαξ. Επειτα από 4 αγώνες στη φάση των ομίλων η Σίτι είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 2 εντός έδρας ισοπαλίες και 2 ήττες σε 4 παιχνίδια.

Η πρόκριση επί της ουσίας έχει χαθεί και στην Αγγλία άρχισαν να μιλάνε για επαφές της Σίτι με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα. Στο πρωτάθλημα Αγγλίας η βαδίζει αήττητη με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το αήττητο το οφείλει πάντως σε έναν αναπληρωματικό, τον Βόσνιο Εντιν Ντζέκο, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο έσωσε τον κόουτς Μαντσίνι στα παιχνίδια με την Σαουθάμπτον (3-2), την Φούλαμ (2-1) και την Γουέστ Μπρόμγουιτς (2-1). Στην Αγγλία δεν συνηθίζουν να διώχνουν προπονητές μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, αλλά πολλοί στοιχηματίζουν ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν θα ολοκληρώσει το πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο που ανανέωσε πριν από λίγους μήνες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron