Αθλητικά
Πεδουλάκης: Δεν μας τρέχουν λεφτά απ' τα μπατζάκια

Πεδουλάκης: Δεν μας τρέχουν λεφτά απ' τα μπατζάκια

  • 08 Νοεμβρίου 2012, 19:14

Στη Γλυφάδα, μετά την πρόσφατη ταπεινωτική ήττα (72-68) του Παναθηναϊκού από τον Ίκαρο Καλλιθέας ο προπονητής του Τριφυλλιού Αργύρης Πεδουλάκης δεν ρωτήθηκε και έτσι δεν αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον αμερικανό σέντερ Χίλτον Αρμστρονγκ.

Λίγες ώρες, όμως, πριν από την αυριανή (Παρασκευή 9/11, 21.00, Nova 2) κρίσιμη αναμέτρηση με τη ρωσική Χίμκι Μόσχας στο ΟΑΚΑ για την 5η (τελευταία του πρώτου γύρου) αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο 48χρονος κόουτς υπήρξε για πρώτη φορά ξεκάθαρος ως προς τις ανάγκες των Πρασίνων, ωστόσο ανέλυσε και τις δυσκολίες, που έχουν αποτρέψει μια κίνηση ενίσχυσης.

«Γίνεται πολλή συζήτηση. Είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνουμε κάτι που θα μας βοηθήσει. Από εκεί και πέρα με τη συζήτηση αυτή που αφορά ένα κομμάτι της ομάδας, το οποίο δεν έχει και τόση συμμετοχή αυτή τη στιγμή, δεν κερδίζεις τίποτε. Περισσότερο αποπροσανατολίζεσαι», σχολίασε ο κ. Πεδουλάκης επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι ο Άρμστρονγκ θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία εξήγησε για ποιους λόγους η αγορά δεν προσφέρει κάτι εξαιρετικό, που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό:

«Είναι μια σύνθεση πραγμάτων. Είναι να βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης στην αγορά, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν μας τρέχουν τα λεφτά απ' τα μπατζάκια όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αναζητούμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κυρίως το σουτ. Είναι κάτι ξεκάθαρο. Θέλουμε ένα παιδί που θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε τον αριθμό των παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα διευρύνουν το ροτέισιον, έτσι ώστε να μην είναι τόσο μεγάλα τα διαγράμματα, να μην υπάρχουν δηλαδή τόσο μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοση της ομάδας».

«Μην ξεχνάμε», συμπλήρωσε ο τεχνικός των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης «ότι κάποια παιδιά περνούν ήδη την πρώτη κάμψη, κάτι που είναι λογικό, επομένως χρειαζόμαστε βοήθεια από περισσότερους παίκτες. Χρειαζόμαστε παιδιά που θα στηρίξουν την ομάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Όσο για το παιχνίδι απέναντι στη Χίμκι; «Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί είναι ομάδα που βρίσκει ρυθμό μέσα από το παιχνίδι της. Της αρέσει να τρέχει. Βασικός δημιουργός της είναι ο Πλάνινιτς, ο οποίος παίρνει πολλά πικ εντ ρολ, είτε σε οργανωμένη επίθεση, είτε σε δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Ο Λόντσαρ είναι ο βασικός άξονας στο λόου ποστ είτε δημιουργώντας, είτε τελειώνοντας ο ίδιος τις φάσεις. Υπάρχουν καλοί σουτέρ όπως οι Ρίβερς και Φριντζόν που μπορούν να εκτελέσουν και στο σετ παιχνίδι και στον αιφνιδιασμό. Σουτάρουν ελεύθερα, είναι αρκετά εύστοχοι, έχουν καλές επιλογές στην επίθεση και καλή ισορροπία στην άμυνα και θα πρέπει να ελέγξουμε αυτά τα ξεσπάσματα που έχουν», ήταν η ανάλυση του έμπειρου προπονητή.

Ποια είναι η απαίτηση από τους παίκτες του; «Αυτό που θέλω είναι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Δεν θέλω να έχουμε τόση διαφορά από τα πρώτα ροτέισον. Είναι κάτι που μας στοιχίζει όπως στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ή που έχει φανεί και σε αγώνες που έχουμε πάρει τη νίκη όπως σε αυτούς με την Καντού ή τον Άρη», σχολίασε εννοώντας τις διακυμάνσεις στην απόδοση των παικτών του, ενώ απαντώντας στο ερώτημα του «Βήματος» σχετικά με το ότι η Χίμκι είναι η ομάδα με τη καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (μ.ό. 18,5 ασ./10 λ.) σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα υπογράμμισε:

«Κάθε αριθμός στατιστικής κρύβει και κάτι άλλο. Είναι αλήθεια αυτό, αλλά συμβαίνει γιατί παίζει συνέχεια με τρία γκαρντ. Δεν έχει  καθαρό τριάρι που συμμετέχει στα ριμπάουντ. Αυτό της δίνει αυτό το πλεονέκτημα, το οποίο αναφέρατε. Σημαίνει όμως ότι με αυτή την επιλογή χάνει κάπου αλλού, όπως είναι λογικό. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά, πηγαίνει στις τέσσερις γωνίες, σουτάρει στον αιφνιδιασμό, αλλά έχει άλλες αδυναμίες».

Κλείνοντας, ο κ. Πεδουλάκης αποκάλυψε το λάθος, που έχει κάνει ως τώρα ο εφετινός Παναθηναϊκός: «Κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Υποτιμήσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλή τακτική. Χρειάζεται μυαλό, αυτοσυγκέντρωση και ενεργητικότητα και το πληρώσαμε. Κάποια πράγματα, όπως έχω πει, είναι βιωματικά»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron