Κοινωνία
Αντίθετος στα μέτρα για την Υγεία ο ΙΣΑ

Αντίθετος στα μέτρα για την Υγεία ο ΙΣΑ

  • 06 Νοεμβρίου 2012, 21:00

Την αντίθεσή τους στα «ισοπεδωτικά μέτρα» για την Υυγεία, που περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν αντιπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς κατά τη σημερινή τους συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμουδουρά ζήτησαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Σαλμά να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιβολή της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας, την απελευθέρωση της άσκησης της ιατρικής, την επιβολή πληρωμής από τους ασφαλισμένους του ενός ευρώ ανά συνταγή και των εικοσιπέντε ευρώ ανά νοσηλεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι η νυν ηγεσία του υπουργείου είναι αντίθετη με την εφαρμογή αυτών των μέτρων, αλλά το νομοσχέδιο αυτό είχε ήδη ψηφιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του και έτσι επιβλήθηκε από την τρόικα η άμεση εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων που είχαν ψηφιστεί στο ν. 4085/2012.

Κατά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο κ. Σαλμάς ανέφερε από την πλευρά του ότι στο μέτρο των δυνάμεών του, αντέδρασε στη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσία σε ποσοστό 85% επί της αξίας εκάστης συνταγής.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αντίθεση του ιατρικού κόσμου στην «απαράδεκτη λογική» των μέτρων αυτών, δηλώνοντας απερίφραστα ότι «σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή του θεράποντος γιατρού σε λογιστή». Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η λήψη τέτοιων μέτρων δε θα επιφέρει τον εξορθολογισμό και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και είναι, ως εκ τούτου, «άνευ λόγου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron