Ρεπορτάζ
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή

Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή

  • 06 Νοεμβρίου 2012, 19:09

Το βάρος τους στις βελτιώσεις του νομοσχεδίου, μέχρι την ύστατη στιγμή της ψηφοφορίας, ρίχνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η πίεση προς τους διαφωνούντες βουλευτές του κόμματος έχει υποχωρήσει και ο καθένας έχει αφεθεί να αναμετρηθεί με τα διλήμματά του.

Από τους έξι βουλευτές, που είτε δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο ή διατηρούσαν επιφυλάξεις έως ότου δουν το τελικό πακέτο, μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη ότι τελικώς θα ψηφίσει τα μέτρα. Ο κ. Μπόλαρης ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του αλλά και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης παραμένει μετέωρος ανάμεσα στην αποχή με ό,τι συνέπειες επιφέρει και ενδεχομένως σε μια ριζική αλλαγή της θέσης του υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν οι διασφαλίσεις ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων.   

Το ΠΑΣΟΚ πάντως έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην Βουλή. Σήμερα το απόγευμα, αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τους Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη, Πάνο Κουκουλόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαππα, συναντήθηκε στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρότειναν μια σειρά πρόσθετων βελτιώσεων στον εφαρμοστικό νόμο. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν τα εξής από τον υπουργό Οικονομικών:

- Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία.

- Να αλλάξει η διάταξη που αφορά στην εισφορά των εφοπλιστών (να επαλειφθεί η φράση «οικειοθελούς χαρακτήρα») και να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

- Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης.

- Να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους.

-Να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron