Αθλητικά
Σφίγγει τα λουριά  της ΑΕΚ ο Λίνεν

Σφίγγει τα λουριά της ΑΕΚ ο Λίνεν

  • 06 Νοεμβρίου 2012, 16:45

Το ότι η ΑΕΚ μακαρίζει την τύχη της, επειδή υπάρχουν ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός, οι οποίες αδυνατούν να της ξεφύγουν βαθμολογικά την ώρα που εκείνη βρίσκεται στον πάτο της Σούπερ Λίγκας, με συγκομιδή μόλις πέντε βαθμών, ύστερα από εννιά αγώνες πρωταθλήματος, ασφαλώς και δεν περιποιεί τιμή για την ποδοσφαιρική Ένωση.

Από την άλλη, βέβαια, το γεγονός αυτό συνιστά και μία ένεση ανακούφισης  για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που πιστεύουν ότι όταν έλθει μια σειρά από βατούς αγώνες,θα καταφέρουν να αναπνεύσουν βαθμολογικά και να αναρριχηθούν σε υψηλότερες θέσεις του σχετικού πίνακα. Σκέψεις που κάνουν οι παίκτες της Ενωσης αλλά οι οποίες δεν συμβαδίζουν ούτε στο ελάχιστο με την φιλοσοφία του Έβαλντ Λίνεν.

Ο Γερμανός προπονητής της ομάδας ενοχλήθηκε πολύ από την εικόνα ηττοπάθειας, νωχελικότητας και φόβου που εμφάνισαν στο ΟΑΚΑ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό λέγοντάς τους ότι «εσείς δεν μπήκατε στο γήπεδο για να παίξετε ποδόσφαιρο αλλά για να συνοδεύσετε τους αντιπάλους σας σε μια νυχτερινή έξοδο. Δεν είχατε πάθος, δεν είχατε θέληση, ήταν σαν να παίζετε για να χάσετε».

Ενόχληση και συστάσεις

Ο κ. Λίνεν ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος και από συμπεριφορές ποδοσφαιριστών της ομάδας πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως για παράδειγμα με τη στάση του (εκ των λιγοστών έμπειρων παικτών της ΑΕΚ) Γιάννη Κοντοέ ο οποίος κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο γήπεδο, έκανε συνεχώς πλάκα μέσα στο πούλμαν της Ένωσης.

«Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι έτσι και να δίνεις τέτοιο παράδειγμα στους νεότερους συμπαίκτες σου πριν από ένα τόσο δύσκολο ματς και μετά να παρουσιάζεσαι τόσο αρνητικός στον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήσουν συγκεντρωμένος» μάλωσε τον πρώην άσο του Πανιωνίου ο Γερμανός τεχνικός.

Παρόμοια παράπονα βέβαια είχε από όλους τους παίκτες της ΑΕΚ καθώς κάνοντας την κριτική του αγώνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Γι αυτό και θεωρεί ότι η απόφαση τους να μην καταλύσουν σε ξενοδοχείο την παραμονή του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, τελικά δεν είχε καλή επίδραση στην ψυχολογική και αγωνιστική ετοιμότητά της.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

«Αποδείχθηκε μία κακή επιλογή. Δεν μας ωφέλησε σε κάτι, μάλλον κακό μας έκανε αυτή η ιστορία. Δεν θέλω να το συνεχίσετε, πριν από τα ματς πρέπει να είμαστε μαζί, να μιλάμε για τον αγώνα και να έχουμε το μυαλό μας μόνο σε αυτόν» τόνισε ο κ. Λίνεν κι ενώ ακολουθεί το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Και γι αυτό το ματς πάντως ο κ. Λίνεν σχεδιάζει μία αμυντικογενή τακτική καθώς το πρόβλημα της ΑΕΚ στη δημιουργία φάσεων είναι τόσο εμφανές που δεν του αφήνει το περιθώριο να πάρει ρίσκο καλώντας τους ποδοσφαιριστές του να αναπτύξουν ρόλο πρωτοβουλίας. Η Ένωση θα παίξει πρωτίστως για να μην δεχθεί γκολ -κι αν η εξέλιξη του αγώνα της επιτρέψει να βγει από το καβούκι της, τότε θα επιδιώξει και κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron