Διεθνή
Βιβλικές καταστροφές από τον τυφώνα Σάντι

Βιβλικές καταστροφές από τον τυφώνα Σάντι

  • 30 Οκτωβρίου 2012, 07:00

Στους δεκατρείς ανέρχονται, μέχρι στιγμής, τα θύματα του τυφώνα Σάντι σε ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα με τις εκεί Αρχές, εξαιτίας των πλημμυρών, των πτώσεων δένδρων και άλλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής  Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνα, έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η Αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου.

Περί τα 250.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι στο Μανχάταν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Εκτεταμένες πλημμύρες σημειώνονται στο Νότιο Μανχάταν που είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Μανχάταν θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Τρίτης και «ίσως και περισσότερο».

Η  Constellation Energy Group έθεσε εκτός λειτουργίας τον πυρηνικό αντιδραστήρα Nine Mile One,  στη πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης,   λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της  Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίσει εάν το πρόβλημα έχει σχέση με τον κυκλώνα Σάντι.

Η Exelon Corp. κήρυξε σε «κατάσταση συναγερμού», (τη δεύτερη χαμηλότερη από τις τέσσερις προβλεπόμενες βαθμίδες) τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσι, προειδοποιώντας ότι η περαιτέρω άνοδος
του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.

Ο συναγερμός κηρύχθηκε μετά την άνοδο του ύψους του νερού στον πυρηνικό σταθμό άνω των έξι ποδιών (δύο μέτρων), που απειλεί να πλήξει το σύστημα των αντλιών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του νερού στο σύστημα ψύξης του Όιστερ Κρικ. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ανέβαινε άνω των 7 ποδιών, είναι πιθανόν να πλημμύριζε το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας θεωρεί ότι το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό θα αρχίσει να μειώνεται εντός των προσεχών ωρών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών έχει κηρυχθεί περισσότερες από δέκα φορές «κατάσταση συναγερμού» σε πυρηνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ. «Κατάσταση συναγερμού» σημαίνει «εν δυνάμει σημαντική επιδείνωση του επιπέδου ασφαλείας» ενός αντιδραστήρα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις, προσθέτοντας ότι έχουν εκδηλωθεί «πολλές πυρκαγιές» εξαιτίας των ηλεκτρικών καλωδίων που έχουν πέσει στο έδαφος. Ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να μην τηλεφωνούν στις υπηρεσίες άμεσης δράσης παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης. «Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λαμβάνουν 10.000 κλήσεις ανά ημίωρο, έναντι 1.000 υπό κανονικές συνθήκες», είπε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε στο Twitter ότι 1.374.312 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron