Πολιτική
Εμμένει στην άρνησή της η Δημοκρατική Αριστερά

Εμμένει στην άρνησή της η Δημοκρατική Αριστερά

  • 27 Οκτωβρίου 2012, 10:30

Εμμένει στην άρνησή της να συναινέσει στο πακέτο μέτρων που αφορά στα εργασιακά η Δημοκρατική Αριστερά, διά στόματος του στελέχους της Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ενώ, όπως ανέφερε, «δεν γίνεται να μην βλέπει η Τρόικα το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα».

Στην ερώτηση, για το αν η Τρόικα κάνει ένα ένα βήμα πίσω και «κρατήσει» το επίδομα γάμου, ο κύριος Χατζησωκράτης απάντησε ότι «αυτό δεν αρκεί, αν δεν υπάρχει επεκτασιμότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», καθ' ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Όταν υπάρχει ζήτημα δεν γίνεται να μην βλέπει η τρόικα πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα μία συζήτηση γύρω από το πακέτο των προαπαιτούμενων ενεργειών. Βασική μας επιμονή ήταν στο θέμα της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ. Αν δεν υπάρχει επεκτασιμότητα της ΣΣΕ δεν μπορούν να εφαρμοστούν οποιεσδήποτε συνεννοήσεις έχουν γίνει μεταξύ των εταίρων», δήλωσε ο κ. Χατζησωκράτης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron