Οικονομία
Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ

Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ

  • 23 Οκτωβρίου 2012, 20:50

Μείωση της εμπιστοσύνης των Αυστριακών στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, με την πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ της διατήρησης του ευρώ.

Όπως διαπιστώνεται βάσει της δημοσκόπησης της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, η κρίση στην Ευρωζώνη φαίνεται να έχει κλονίσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ, καθώς από το 70%, που το Μάρτιο του 2010 εμφανιζόταν να έχει «πολύ μεγάλη» ή «μεγάλη» εμπιστοσύνη στο ευρώ, το ποσοστό αυτό έχει τώρα μειωθεί μόλις στο 38%. Την ίδια ώρα, το ποσοστό εκείνων που δεν έχουν «απολύτως καμία» εμπιστοσύνη έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας στο 60%, έναντι ενός 29% το 2010.

Ωστόσο, ποσοστό 76% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τη διατήρηση του ευρώ ως νόμισματος στη χώρα τους και μόνον ένα 17% υποστηρίζει την επιστροφή στο πρώην εθνικό νόμισμα, το αυστριακό σελίνι.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Πάουλ Σμιντ, απέδωσε μεταξύ άλλων τη μείωση της εμπιστοσύνης των Αυστριακών στο ευρώ, στις ελλείψεις ως προς τη διαχείριση κρίσεων. Όπως εξήγησε, δεν είναι το νόμισμα που προκαλεί την ανασφάλεια, αλλά προπάντων ο τρόπος με τον οποίο οι ειδικοί, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διαχειρίζονται την κρίση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron