Πολιτική
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βορίδη περί πλειστηριασμών

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βορίδη περί πλειστηριασμών

  • 21 Οκτωβρίου 2012, 08:24

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος έδειξε να συμφωνεί με την απαίτηση της Τρόικα να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Ήδη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, ενώ σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Βασίλης Κορκίδης: «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι να διακατέχεται από οικονομικό πατριωτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης ανέπτυξε τον συλλογισμό του ως ακολούθως: «Αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα, εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε, γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές, ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία. Αλλά αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτόν τον τρόπο, εφόσον κάποιος δεν μπορεί να εκτελέσει, ο άλλος δεν πληρώνει. Άρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron