Οικονομία
Πανηγυρίζει για τη μετάθεση της τραπεζικής εποπτείας η Μέρκελ

Πανηγυρίζει για τη μετάθεση της τραπεζικής εποπτείας η Μέρκελ

  • 20 Οκτωβρίου 2012, 08:27

Σαν προσωπική της νίκη παρουσίασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την επιστροφή της στην πατρίδα της, την συμβιβαστική λύση που δόθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για την χρονική μετάθεση της τραπεζικής εποπτείας... εν ευθέτω χρόνο. "Δεν πρόκειται να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες στην ευρωζώνη, εάν προηγουμένως δεν δημιουργηθεί και τεθεί σε λειτουργία η σχεδιαζόμενη κοινή εποπτεία τους", τόνισε.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία μετέβη από τις Βρυξέλλες απευθείας στο Μόναχο, επιχείρησε σε ομιλία της να "κεφαλαιοποιήσει προσωπικά πάνω στην επιτευχθείσα χρονική μετάθεση της έναρξης ισχύος της κοινής εποπτείας των τραπεζών ευρωζώνης", στη διάρκεια του 2013 και όχι από την 1η Ιανουαρίου, όπως ζητούσε η Γαλλία, οι χώρες του νότου και η Κομισιόν.

"Ο φορέας για την κοινή εποπτεία θα έχει νόημα, μόνον εάν είναι κάτι καλύτερο αυτού που ισχύει σήμερα. Όμως, αν πρόκειται απλά για μια εμβαλωματική λύση, αν δεν δημιουργηθεί με πολλή προσοχή, τότε καλύτερα να μη γίνει καθόλου (...) αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο υπογραμμίζω πόσο σπουδαίο είναι τα πράγματα να γίνουν βήμα βήμα. Πρώτα, να ολοκληρωθεί το νομικό (θεσμικό) πλαίσιο, μετά να ξεκινήσει η πρακτική εφαρμογή και μόνον αφότου κι αυτή κριθεί λειτουργική, τότε και μόνον θα πρέπει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ευρωζώνη", υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ίδια ομιλία στο Μόναχο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron