Editorial
Διακόπτουμε την απεργία για ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα!

Διακόπτουμε την απεργία για ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα!

  • 18 Οκτωβρίου 2012, 09:01

Βγήκαν οι σοφοί στα τηλεπαράθυρα για να μας διδάξουν... Ιστορία! Κατά τις περιόδους κρίσης, είπαν οι τεράστιοι, ο λαός δεν έβγαινε στους δρόμους και μάλιστα όσο πιο μεγάλη η κρίση τόσο περισσότερο το πόπολο ενεργούσε πιο συντηρητικά!

Κλειδωνόταν, είπαν τα σαΐνια, στο σπίτι του και να μου το θυμηθείς, σε λίγο θα μας πουν ότι έβλεπαν και τον... Άγνωστο Πόλεμο!

Δηλαδή, Βλαδίμηρε, στην Αγία Πετρούπολη και την Βαστίλη, μια χούφτα κοσμάκης ήταν που ξεσηκώθηκε...

Αυτά ακούει κανείς, όταν επαφίεται στο μπακαλικάκι του σύγχρονου τηλεοπτικού θεάματος. Κάτι μεταξύ ριάλιτι και σαπουνόπερας ένα πράμα, τολμούν ακόμη και να διαφημίζουν την συμμετοχή στις απεργίες!

Το είδα και έπαθα: Όλοι στην πορεία του ΠΑΜΕ έλεγε το ένα κανάλι, στο Σύνταγμα έλεγε το άλλο.

Άνοιξα χάρτη και είδα πόσο απέχει το Πεδίον του Άρεως από την Βουλή. Μια χεσά τόπος, που θα 'λεγε και ο μακαρίτης ο παππούς...

Κι όμως, Βλαδίμηρε, η ιδεολογική απόσταση είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερη... Τώρα, ποιο το αυθεντικό και πιο το γενόσημο... θα σε γελάσω.

Το μόνο σίγουρο, ότι το δικαίωμα της απεργίας κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Πουθενά δεν διάβασα ότι προστατεύεται και από το... Πεδίον του Άρεως!

Επομένως... ΠΑΜΕ Σύνταγμα να χαζέψουμε εξαθλιωμένους;

Και η Αλέκα τον χαβά της: Ο αγώνας στους δρόμους, λέει... Σε ποιους δρόμους, βρε γλυκιά μου, σε αυτούς που θα βρεθούμε αν μας απολύσουν;

Γιατί μπορεί τις απεργίες να τις προστατεύουν οι νόμοι, το ίδιο όμως, τώρα τελευταία, προστατεύουν και τις fast track απολύσεις, Αλέκα μου.

Δεν λέω, να απεργήσουμε. Για ψυχολογικούς λόγους ή, όπως τώρα τελευταία ακούω την παπαριά: Για συμβολικούς λόγους! Είναι και της μόδας!

Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουν τα video recorder, μπορείς κάλλιστα να γράψεις το τούρκικο κι εκείνο με τον εφιάλτη στην κουζίνα και να το απολαύσεις στον καναπέ σου όταν επιστρέψεις από το "μέτωπο"!

Θα έχεις απαλλαγεί τουλάχιστον από τις διαφημίσεις...

 

Πάνος Γιαννάκαινας

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron