Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικα

  • 13 Οκτωβρίου 2012, 20:20

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή -

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου, η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ αύριο Κυριακή θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά, το ζήτημα της ύφεσης και βιωσιμότητα του χρέους.

Παρ' ότι η Τρόικα θέτει ως και την τελευταία στιγμή νέα ζητήματα, στο Υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι την Κυριακή θα κλείσει η συμφωνία για τα εργασιακά, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η Τρόικα φέρεται ότι ζητά πλήρη κατάργηση κάθε επιδόματος που συνοδεύει τον κατώτατο μισθό, κατάργηση τριετιών και ελαστική εργασία.

Στη μαραθώνια συνάντηση της Τρόικα με τον κ. Βρούτση τέθηκαν όλα τα εργασιακά: Το θέμα της αποζημίωσης και το ποσό αυτής, αλλά και ο χρόνος ειδοποίησης του εργαζόμενου, η κατάργηση των τριετιών, η εξαήμερη απασχόληση και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με νόμο.

Ακολούθησε συνάντηση της Τρόικα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Χρήστο Σταϊκούρα.  Η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ θα επαναληφθεί την Κυριακή, παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron