Οικονομία
Βρούτσης: Αύριο θα έχουμε ολοκληρώσει

Βρούτσης: Αύριο θα έχουμε ολοκληρώσει

  • 13 Οκτωβρίου 2012, 19:22

«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικα, σημειώνοντας ότι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, η ευελιξία στο ωράριο εργασίας, η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού κ.ά.

Αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την οριστικοποίηση των νέων μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι η ελληνική Κυβέρνηση και η Τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron