Οικονομία
Σε άμεση λύση για Ελλάδα - Ισπανία ελπίζει ο Μοσκοβισί

Σε άμεση λύση για Ελλάδα - Ισπανία ελπίζει ο Μοσκοβισί

  • 13 Οκτωβρίου 2012, 17:36

Την ελπίδα, ότι τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα λυθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στο Τόκιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 13 Σεπτεμβρίου, τόνισε στην ελληνική πολιτική ηγεσία πως ελπίζει η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δεδομένων των επιπτώσεων μιας πιθανής εξόδου της από αυτήν.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ισπανίας, άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει η χώρα να καταστήσει σαφές πότε και με ποιόν τρόπο επιθυμεί να της δοθεί βοήθεια από την ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, που μεταδίδει το Reuters, ίσως συζητηθεί ένα ευρύ πακέτο διάσωσης για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο, τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να έχουν συνέχεια «επώδυνες» συζητήσεις στο εθνικό τους Κοινοβούλιο για αυτές τις περιπτώσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron