Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Παντού ένα πεδίο σύγκρουσης με την Κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παντού ένα πεδίο σύγκρουσης με την Κυβέρνηση

  • 11 Οκτωβρίου 2012, 19:33

Στους δρόμους, τις πλατείες και τις διαδηλώσεις επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ελπίζοντας στην διαμόρφωση ενός πιεστικού περιβάλλοντος που θα δυσχεράνει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, εντός του προσεχούς διαστήματος θα οργανωθούν συγκεντρώσεις και άλλες πρωτοβουλίες σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται περιοδείες και συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί όχι απλώς τον στόχο της μη ψήφισης των μέτρων, αλλά και της μη εφαρμογής τους, ακολουθώντας το δόγμα του ΚΚΕ περί «ανυπακοής».

Εν όψει αυτών, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μίλησε χθες στους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τόνισε ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου - Ιουνίου «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό» και προσέθεσε: «Βεβαίως γνωρίζουμε ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε κάτω από την πίεση μιας πλατιάς τρομοκρατίας, ότι η επόμενη μέρα θα ήταν μια μέρα καταστροφής. Τώρα όμως έφεραν αυτοί την καταστροφή. Η καταστροφή είναι μπροστά μας».

Εν αναμονή των νέων μέτρων και των ευρωπαϊκών αποφάσεων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η λύση θα είναι πολιτική» και στο πλαίσιο αυτό αναρωτήθηκε: «Γιατί λοιπόν ο ελληνικός λαός να υποστεί νέες θυσίες και νέες περικοπές, και μάλιστα εκ των προτέρων;».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς και σε όσους είχαν στα χέρια τους την «λίστα Λαγκάρντ», λέγοντας ότι «με περισσό θράσος έκρυβαν στο σπίτι τους, κάτω από το μαξιλάρι τους τα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ -και όχι μόνο» και την ίδια στιγμή, όπως τόνισε, αποκαλούσαν τους εργαζομένους στην ΓΓΠΣ «ρετιρέ» και «υπεύθυνους για τη χρεοκοπία και τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας».

Ειδικότερα για τους κκ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί κράτησαν τη λίστα επί δύο χρόνια, ενώ έθεσε το ζήτημα και για την σημερινή κυβέρνηση. «Γιατί τάχιστα δεν αξιοποιεί τα στοιχεία και το υλικό που έχει η ΓΓΠΣ;», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron