Αθλητικά
Στους τέσσερις ήδη οι απολυμένοι προπονητές

Στους τέσσερις ήδη οι απολυμένοι προπονητές

  • 08 Οκτωβρίου 2012, 16:31

Τέσσερις από τους 16 προπονητές των 16 ομάδων της Σούπερ Λίγκας δεν πρόλαβαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ο αριθμός δεν είναι μικρός αλλά ούτε και μεγάλος. Το χόμπι των Ελλήνων παραγόντων να χρεώνουν την αποτυχία αποκλειστικά στους προπονητές, προφανώς θα έχει και συνέχεια. Κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο μέχρι τις 23 Νοεμβρίου είχαν απολυθεί 8 προπονητές!

Πρώτος έχασε φέτος τη δουλειά του ο Μάκης Χάβος ο οποίος έφυγε από τη Βέροια την 2η αγωνιστική. Οι εντός έδρας ήττες από τον Ολυμπιακό (2-1) και τον Πανιώνιο (1-0) αρκούσαν για να δει την έξοδο των αποδυτηρίων.

«Ξεκινήσαμε στις 3 Ιουνίου να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Στην πρεμιέρα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ με τον Πανιώνιο δεν τα καταφέραμε. Ξέρουμε ότι οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται με ιδρώτα και υπομονή. Με τον πρόεδρο είχαμε καλή συνεργασία στο κομμάτι της ενίσχυσης, αφού ήρθαν στην ομάδα έμπειροι παίκτες.

Η άλλη προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη και η υπομονή. Εμείς είχαμε όρεξη για δουλειά αλλά έχουμε και κάποιες αρχές και δεν κάνουμε πίσω σε αυτές. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο έγιναν κάποια πράγματα και χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο και του υπέβαλα την παραίτησή μου. Δεν μπορούσε αυτή η συνεργασία να έχει μέλλον καθώς δεν καταπατώ τις αρχές μου» δήλωσε αποχωρώντας ο 43χρονος τεχνικός.

Υπηρεσιακός προπονητής στη Βέροια χρίστηκε ο γυμναστής Νίκος Καρύδας επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η Βέροια εκτός έδρας πήρε 0-0 με τον Λεβαδειακό, νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό, στο γήπεδό της νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ατρόμητο και το θέμα προπονητή μετατέθηκε για το μέλλον.

Τη σκυτάλη από τον κ. Χάβο πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος παραιτήθηκε από τον πάγκο της Ξάνθης την 4η αγωνιστική μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (3-1).

«Έχω περάσει πολλά χρόνια σε αυτή την ομάδα και επειδή την αγαπώ πάρα πολύ, αποφάσισα ότι πρέπει να γίνει κάτι. Μίλησα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι κάτι πρέπει να αλλάξω. Ετσι, υπέβαλλα τα παραίτησή μου από τη τεχνική ηγεσία. Πιστεύω στη Ξάνθη και στο υλικό που έχει και εκτιμώ ότι θα πάει ψηλά. Επρεπε όμως κάτι να αλλάξει» δήλωσε επίσης 43χρονος τεχνικός.

Προσωρινός διάδοχός του χρίστηκε ο 74χρονος Βασίλης Δανιήλ. Ο τελευταίος στάθηκε άτυχος, καθώς έσπασε το πόδι του στην προπόνηση. Εναντίον του Πλατανιά στον πάγκο της Ξάνθης κάθισε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Τον διαδέχτηκε ο Νίκος Κωστένογλου. Στην μετά Ουζουνίδη εποχή, η Ξάνθη μετράει δύο ήττες από Πλατανιά 3-2, Παναθηναϊκό 2-1, και την επόμενη αγωνιστική παίζει με Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Ο κ. Βαγγέλης Βλάχος απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ την 5η αγωνιστική μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 1-0. Η απομάκρυνσή του οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Θωμά Μαύρο.

«Η ΑΕΚ θα είναι πάντα ΑΕΚ, όποιος και αν είναι προπονητής. Δεν έχει ανάγκη κανέναν και αρχής γενομένης από το Σάββατο που θα έρθει η πρώτη νίκη, θα τραβήξει πάλι μπροστά» δήλωσε ο κ. Βλάχος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, αφού συμβουλεύτηκε τον πνευματικό του, αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας δήλωσε ανέτοιμος να αναλάβει παρόμοιες ευθύνες, και την ΑΕΚ στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Κέρκυρα καθοδήγησε ο υπηρεσιακός κ. Μανώλης Παπαδόπουλος.

Το καρέ των απομακρυνθέντων συμπλήρωσε ο Μάκης Κατσαβάκης. Μετά την εντός έδρας ήττα του Άρη από τον Πλατανιά (2-0) πήρε το καπέλο του και έφυγε γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του Αρη για το αποτέλεσμα. Αν είναι να φορτωθώ εγώ την ευθύνη από τη πρώτη κιόλας αγωνιστική, θα την φορτωθώ. Υπέβαλα την παραίτησή μου, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί άλλο αυτή η διαρκής αμφισβήτηση στο πρόσωπό μου από τα φιλικά παιχνίδια. Αν θεωρούν ότι ο Κατσαβάκης είναι το πρόβλημα, τότε ο Κατσαβάκης αποχωρεί», δήλωσε αφήνοντας τους παράγοντες των αποδυτηρίων και της εξέδρας να διεκδικήσουν καλύτερα αποτελέσματα με το υλικό που διαθέτουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron