Πολιτική
Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή

Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή

  • 08 Οκτωβρίου 2012, 16:15

Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή, προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου την Τρίτη στη χώρα μας.

Ο ελληνικός λαός, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση και θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο «θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Σε δηλώσεις, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε πως η επίσκεψη της καγκελαρίου θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, αν η κ. Μέρκελ δεν έχει να πει τίποτα άλλα να πει πέρα από το ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα».

Στο ίδιο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό στην αυριανή συνάντησή του με τη καγκελάριο Μέρκελ να τη ρωτήσει «αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από το ΦΠΑ που δεν αποδίδει...» καθώς και «αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του κ. Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ίσως και να είναι πάρα πολύ χρήσιμη αυτή η επίσκεψη, «για να συνειδητοποιήσει και η κ. Μέρκελ ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξει στρατηγική».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron