Κοινωνία
Ελεύθεροι μετά την άσκηση δίωξης οι 18 της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ελεύθεροι μετά την άσκηση δίωξης οι 18 της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

  • 08 Οκτωβρίου 2012, 14:36

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος. Όλοι τους συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Κυριακής, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα στη λεωφόρο Μεσογείων, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη νωρίτερα.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατούνταν μετέβησαν νωρίτερα δύο εισαγγελείς ,ώστε να μην γίνει μεταγωγή των 18, καθώς ήδη στην Ευελπίδων υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι για τη δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Την κατάληψη έκανε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Φωτόπουλος, επισημαίνοντας πως έγινε προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Όπως σημείωνε, επρόκειτο για στοιχεία που «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό, στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Τελικά, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ανακοίνωσε πως σήμερα στις 17.00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για το σκάνδαλο με το χαράτσι».

Παράλληλα, σε άλλη της ανακοίνωση καταγγέλλει πως «χθες το βράδυ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και ύστερα από προτροπή μεγάλου καναλιού η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που είχαν καταλάβει το κτίριο πληροφοριακών συστημάτων στην Μεσογείων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαλύψουν σκάνδαλα σχετικά με το χαράτσι και αυτό ενώ ο εισαγγελέας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έλεγε πως δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron