Διεθνή
Εντείνονται οι έλεγχοι στα αμερικανικά αεροδρόμια

Εντείνονται οι έλεγχοι στα αμερικανικά αεροδρόμια

  • 05 Οκτωβρίου 2012, 12:10

Σαράντα επτά μακρύκαννα (τα 37 με τις σφαίρες τους), τρεις χειροβομβίδες, 2,5 κιλά πυρίτιδας, μαχαίρια κυνηγών, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα σπαθί, ήταν αυτά που ανακάλυψαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες ασφαλείας στον έλεγχο των αμερικανικών αεροδρομίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Μεταφορών.

Από τις αρχές του χρόνου, οι υπηρεσίες έχουν ανακαλύψει και κατάσχει συνολικά 1.105 όπλα και 133 μαχαίρια, λόγχες και σπαθιά στον έλεγχο στα αμερικανικά αεροδρόμια και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε χρόνο – το 2011 είχαν κατασχεθεί 1.320 και το 2010, 1.123.

Η Υπηρεσία αποδίδει αυτήν την αύξηση σε δύο παράγοντες: Στην άνοδο των πωλήσεων όπλων – κατά 8% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011– και στην έλλειψη ασφαλείας που νιώθει όλο και περισσότερος κόσμος, ιδιαίτερα φιλήσυχοι πολίτες και ηλικιωμένα άτομα.

Οι «οπλοφόροι», απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είτε ισχυρίζονται ότι είχαν ξεχάσει να αφήσουν το όπλο σπίτι τους είτε υποστηρίζουν ότι «δεν εμπιστεύονται σε τρίτους την ασφάλειά τους». Εννοούν, το πλήρωμα του αεροπλάνου σε περίπτωση αεροπειρατείας.

Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο του 2011 δεν έχει σημειωθεί στην Αμερική «αεροπειρατεία είτε απόπειρα υφαρπαγής του αεροσκάφους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron