Διεθνή
Δελφινοθεραπεία στο Νότιο Ισραήλ

Δελφινοθεραπεία στο Νότιο Ισραήλ

  • 05 Οκτωβρίου 2012, 07:26

Συνεχίζονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οι προβολές διακεκριμένων ντοκιμαντέρ -μια εκδήλωση που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το Cine Doc. Το ντοκιμαντέρ, που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 20:00, τιτλοφορείται «Dolphin Boy», είναι γαλλοϊσραηλινής συμπαραγωγής και αναφέρεται σε μια ανορθόδοξη μέθοδο θεραπείας.

Για να βοηθήσει τον γιο του Μοράντ να ξεπεράσει το ισχυρό μετατραυματικό σοκ που πέρασε ως θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του, ένας Άραβας πατέρας στο Νότιο Ιραήλ επιλέγει μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας με τη βοήθεια δελφινιών. Η θεραπεία έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Eϊλάτ του Νότιου Ισραήλ και, μετά από ένα συγκινητικό ταξίδι θεραπείας και αυτογνωσίας τριών μηνών μαζί με τα δελφίνια, ο Μοράντ ξεκινάει και πάλι να μιλάει!

Η ταινία, που περιλαμβάνει πολλές υποβρύχιες λήψεις, παρακολουθεί την εξέλιξή του Moράντ επί τρία χρόνια και το βαθύ δέσιμο με τον πατέρα του -εξέλιξη στην οποία συνέβαλε η σχέση του με τα δελφίνια. Μια αληθινή ιστορία για το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχική μας υγεία, πόσο πολύτιμη η αγάπη, αλλά και πόσο θαυματουργή η θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron