Οικονομία
Στις 11:00 η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικα

Στις 11:00 η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικα

  • 05 Οκτωβρίου 2012, 07:23

Με στόχο να εξαντλήσει τα περιθώρια συμφωνίας για τα μέτρα του 2013 στην περιοχή των 9,5 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάθεται σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ).

Η συνάντηση θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, εάν και εφόσον η ώρα που ανακοινώνεται από το Γραφείο Τύπου του υΥπουργείου είναι η πραγματική (κάτι τέτοιο δεν συνέβη την Πέμπτη). Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 και αφορά και τη συγκεκριμενοποίηση των φορολογικών μέτρων που θα ισχύσουν για τις δηλώσεις του 2014 άρα για τα εισοδήματα του 2013.

Αρνητικό σήμα από Ντράγκι

Η συνάντηση της Πέμπτης διήρκεσε μόλις 45 λεπτά, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε νέα συνάντηση του κ. Στουρνάρα (διάρκειας 40 λεπτών) με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κλάους Μαζούχ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε την Πέμπτη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ δεν είναι δυνατή, καθώς θα συνιστούσε νομισματική χρηματοδότηση ενός κράτους μέλους. Η δήλωση αυτή μόνο ως θετική ένδειξη δεν εξελήφθη από την Αθήνα, καθώς η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην αναδιάρθρωση του χρέους προς τον επίσημο τομέα και κυρίως την ΕΚΤ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron