Οικονομία
"Ξεφούσκωσε" το όνειρο με  τους... εθνοσωτήρες

"Ξεφούσκωσε" το όνειρο με τους... εθνοσωτήρες

  • 04 Οκτωβρίου 2012, 20:27

«Αστεία» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών τα περί συγκέντρωσης 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων από συγκεκριμένο πολίτη για την αποπληρωμή του χρέους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι, μετά τις δηλώσεις ενός εκ των φερόμενων «επενδυτών» ότι έχουν κατατεθεί σε τράπεζα του Καναδά 600 δισ. δολάρια και έχουν ενημερωθεί μεταξύ άλλων: η Βουλή, ο πρωθυπουργός, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και πλήθος ακόμη προσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του πλανήτη αναφέρονται τα εξής:

«Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Αρμόδιος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα Forbes είναι ο Mεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim Helu με οικογενειακή περιουσία 69 δισεκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, με συνολική περιουσία 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αναρωτιέται: «πως είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος (ανεξάρτητα αν είναι Έλληνας ή όχι) με ατομική περιουσία 600 δισ. δολάρια χωρίς να γνωρίζει κανείς ούτε αυτόν ούτε την εταιρεία του. Προφανώς και πρόκειται για υπόθεση απάτης την οποία θα πρέπει να διαλευκάνει άμεσα η δικαιοσύνη»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron