Πολιτική
Στη Βουλή η συμφωνία με Καναδά για την κινητικότητα των νέων

Στη Βουλή η συμφωνία με Καναδά για την κινητικότητα των νέων

  • 03 Οκτωβρίου 2012, 19:21

Προς κύρωση κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία της χώρας μας με τον Καναδά για την κινητικότητα των νέων, η οποία απλοποιεί τις διαδικασίες για νέους πολίτες της μίας χώρας οι οποίοι σκοπεύουν να εισέλθουν, να διαμείνουν και να εργασθούν, προσωρινά, στο έδαφος της άλλης.

Πρόκειται για συμφωνία υπογεγραμμένη το Μάιο του 2011, και αφορά Έλληνες και Καναδούς από 18 έως 35 ετών.

Οι Έλληνες και Καναδοί νέοι πολίτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν χρήση των διευκολύνσεων είναι όσοι έχουν αποφοιτήσει από ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προτίθενται να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην άλλη χώρα, βάσει προκαθορισμένου συμβολαίου απασχόλησης.

Μπορούν, επίσης, να ωφεληθούν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προτίθενται να εκπληρώσουν μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός τους στη χώρα υποδοχής, ολοκληρώνοντας μια προκαθορισμένη πρακτική άσκηση.

Το πρόγραμμα αφορά τέλος και άτομα της παραπάνω κατηγορίας, τα οποία προτίθενται να ταξιδέψουν στη χώρα υποδοχής και να αποκτήσουν προσωρινή εργασία, για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron