Οικονομία
Στενή συνεργασία με την Γεωργία επιθυμεί η ΕΕ

Στενή συνεργασία με την Γεωργία επιθυμεί η ΕΕ

  • 03 Οκτωβρίου 2012, 07:05

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναβεβαίωσε την επιθυμία της να διατηρήσει στενή συνεργασία με το Τμπιλίσι, συγχαίροντας την αντιπολίτευση για τη νίκη της στις εκλογές της Γεωργίας.

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος μας της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής ολοκλήρωσης», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις σχέσεις με τις γειτονικές προς την ΕΕ χώρες, Στέφαν Φούλε.

Η ΕΕ χαιρετίζει την εκλογική νίκη του συνασπισμού του Γεωργιανού Ονείρου, σημείωσαν και πρόσθεσαν ότι μία υπεύθυνη Κυβέρνηση όσο και μια εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι απαραίτητα συστατικά μιας δημοκρατικής κοινωνίας που λειτουργεί.

Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η θετική διεξαγωγή στο σύνολό τους των εκλογών της 1ης Οκτωβρίου και το υψηλό ποσοστό συμμετοχής υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Γεωργίας προς την δημοκρατική της πορεία.

Αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαιρέτισε τις εκλογές αυτές ως «σημάδι της αυξανόμενης πολιτικής ωριμότητας της Γεωργίας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron