Media
Euronews: Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΡΤ

Euronews: Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΡΤ

  • 02 Οκτωβρίου 2012, 15:41

Την έκπληξή του για τη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να επανεξετάσει τη συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ της του Euronews, της ΕΡΤ και του ΡΙΚ εξέφρασε σήμερα μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη ο γενικός διευθυντής του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού καναλιού κ. Μάικλ Πίτερς.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΡΤ για το ζήτημα» τόνισε ο κ. Πίτερς και πρόσθεσε ότι το Euronews θα συνεχίσει την προετοιμασία του ελληνόφωνου καναλιού με βάση τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση. «Ίσως πρόκειται για παρεξήγηση. Η ΕΡΤ είναι συνεργάτης μας και έχει δεσμευτεί για την εκπομπή από το επίγειο δίκτυο της, αφού ήδη εκπέμπουμε στην Ελλάδα, στα αγγλικά και τα γαλλικά», κατέληξε.

Όπως ήταν αναμενόμενο η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤ έπεσε σαν κεραυνός και οι κακές γλώσσες άρχισαν να ομιλούν για «δυσαρέσκεια» της ΕΡΤ επειδή το Euronews δεν προσέλαβε τα «δικά της» παιδιά, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τις διαδικασίες που είχε ορίσει από την αρχή για τη στελέχωση του ελληνόφωνου καναλιού, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε σοβαρός οργανισμός.

Επίσης δεν έλειψαν και οι «πληροφορίες» για πιέσεις από ιδιοκτήτες άλλων καναλιών προς την κυβέρνηση να μην επιτρέψει τη λειτουργία ενός ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά που θα μπορούσε να αποβεί ανταγωνιστικό προς τα δικά τους κανάλια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron